Nekdanji menedžerji Primorja zaslišali glas srca

Nekdanji vodilni delavci Primorja, ki so iz stečajne mase prednostno dobili poplačane terjatve, so se odzvali na poziv obalnega sindikata delavcev v gradbenih dejavnostih, ki jim je trkal na vest, češ naj del denarja namenijo nekdanjim sodelavcem, ki so v hudi socialni stiski. Na račun dekanijske Karitas Vipava so nakazali dobrih 5000 evrov.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA, VIPAVA > “Trkamo na njihovo vest. Gre za ljudi, ki so si v preteklosti z obilnimi plačami v podjetju zagotovili dovolj denarja, da bi lahko kaj prispevali,” je junija poziv obrazložil sindikalist Damjan Volf in opozoril na to, da vsaj tretjina od nekaj več kot 600 nekdanjih delavcev Primorja tolče hudo revščino. Poziv je dobilo štirinajst nekdanjih menedžerjev v gradbenem podjetju, ki so skupaj iz stečajne mase dobili dobrih 15.000 evrov. V začetku junija je Volf opozoril, da odgovora ne od nekdanjih vodilnih v Primorju ne v Kraškem zidarju, kjer so bile razmere podobne, ni.

V Centru karitas v Ajdovščini pomoč prejema 391 družin in 121 posameznikov. Letno pripravijo več kot 2000 paketov. Lani so razdelili 64 ton hrane in poravnali 414 položnic. Še posebej pozorni so do otrok, predvsem šolarjev.

A očitno so menedžerji mimo besed prešli kar k dejanjem. “V začetku julija so se pri nas oglasili nekdanji delavci Primorja, ki so prejeli izplačilo prednostnih terjatev in so začutili solidarnost ter izrazili pripravljenost pomagati najbolj potrebnim,” je včeraj sporočila vodja Karitas vipavske dekanije Jožica Ličen in pojasnila, da so na transakcijski račun Karitas vipavske dekanije do včeraj nakazali 5250 evrov “za nakup mleka in plačilo dodatnih bonov za nakup šolskih potrebščin šolarjem iz družin v stiski.”

Pomembna donacija za dobrodelno organizacijo, kjer so skladi za nakup hrane in plačilo položnic večinoma odvisni od darovalcev, poudarja Ličenova. VH


Najbolj brano