Center v Vrtojbi je v rokah slabe banke

Za nesojeni socialni center v Vrtojbi so končno našli rešitev: danes ga je na javni dražbi za 4,17 milijona evrov kupila slaba banka. “Zadovoljen sem, da je kupila nepremičnine in pokazala resen namen, da bi zadevo rešili v zadovoljstvo vseh vpletenih,” ocenjuje šempetrski župan Milan Turk. Upa, da bodo tam izvajali socialne dejavnosti, za kar je bil center namenjen.

Za nesojeni socialni center v Vrtojbi so končno  našli rešitev: danes ga je na javni dražbi za 4,17  milijona evrov kupila slaba banka. Foto: Leo Caharija
Za nesojeni socialni center v Vrtojbi so končno našli rešitev: danes ga je na javni dražbi za 4,17 milijona evrov kupila slaba banka. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA, VRTOJBA> Na 8,34 milijona evrov ovrednotena nedokončana objekta v Vrtojbi, v katerih naj bi Zavod za izgradnjo socialnega centra (ZIC) uredil dom upokojencev in varovana stanovanja in ki že skoraj štiri leta prazna propadata, so na tretji dražbi uspeli prodati. Za 4,17 milijona jih je danes kupila Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), na katero je pred slabima dvema mesecema za 8,43 milijona evrov terjatev do ZIC prenesla Abanka Vipa.

Pooblaščenka DUTB Marjetka Šuštaršič po dražbi ni dajala izjav, zato za zdaj še ni jasno, kaj bo s centrom. A šempetrsko-vrtojbenski župan Milan Turk je zadovoljen, da se je neprijetna zgodba končno premaknila z mrtve točke. “Zadovoljen sem, da je DUTB kupila nepremičnine in je pokazala resen namen, da bi zadevo rešili v čim večje zadovoljstvo vseh vpletenih,” je dejal. Nepremičnine nameravajo zavarovati, saj so v zadnjem času nekajkrat vlomili v enega od objektov.

Občina, ki je v ZIC vložila na milijon evrov ocenjena zemljišča, je svoj vložek izgubila. “Če bodo uporabljena za to, da bodo tam dom za upokojence in varovana stanovanja, kot je bilo prvotno načrtovano, bo do šla za pravi namen,” pojasnjuje.

“Današnji dan je vendarle korak naprej. Ni nam vseeno, da se je v Vrtojbi tako zapletlo,” je zadovoljen tudi Bojan Stante, direktor Doma upokojencev Nova Gorica, ki naj bi po prvotnih načrtih v Vrtojbi najel sto postelj. To se ne bo zgodilo, Stante pa omenja možnost, da bi če bo DUTB ali nov lastnik postavil sprejemljive pogoje, novogoriški dom upokojencev tam zagotovil enoto s približno 20 posteljami za starostnike iz občine Šempeter-Vrtojba.

MM


Najbolj brano