Nectar priložnosti za Fructal išče tudi na oddaljenih trgih

Skupina Nectar je z namenom zagona novega investicijskega cikla, širitve poslovanja in vstopa na nova tržišča začela proces reprogramiranja posojil. Pri tem vidijo nove priložnosti širjenja na oddaljenih trgih tudi za Fructal, ki so ga prevzeli leta 2011. Za reprogram pa se mora Fructal preoblikovati iz delniške v družbo z omejeno odgovornostjo.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA, NOVI SAD > Eden od pogojev za reprogramiranje posojil je zahteva, da se Fructal, ki je v 100-odstotni lasti Nectarja, statusno preoblikuje iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo, s čimer se bo poenotila pravna organiziranost v okviru celotne skupine, so sporočili iz Nectarja.

Za vodstvo družbe, kot so zapisali, ta sprememba predstavlja povečanje učinkovitosti, ne spreminjata pa se status in delo zaposlenih. Upravljanje in nadaljnji razvoj družbe prav tako ostajajo nespremenjeni, so zagotovili v družbi.

Odločitev o spremembi je bila potrebna zaradi novih tržnih priložnosti in bodočih investicij. Ena od priložnosti za Fructal, o katerih trenutno potekajo intenzivna dogovarjanja, je razširitev poslovanja na velika in oddaljenejša tržišča, pa tudi letošnja predstavitev na največjem sejmu Sial v Parizu, od katere si obetajo dodatne poslovne priložnosti za rast in razvoj.

Fructal je v 100-odstotni lasti srbskega Nectarja, ta pa je v lasti družine Radun. Srbi so v Fructal vstopili leta 2011, ko so 93,73-odstotni delež v ajdovski družbi kupili od Pivovarne Union.

Pozneje so prek prevzemne ponudbe za preostale delnice Fructala pridobili še štiriodstoten delež, nato pa leta 2012 iz lastništva Fructala iztisnili še manjšinske delničarje. Po prevzemu se je del Fructalove proizvodnje iz Slovenije prenesel v Srbijo.

STA


Najbolj brano