Ne štejejo vedno le zmage

Varstveno delovni center Ajdovščina-Vipava je včeraj v okviru Specialne olimpijade Slovenije znova gostil državno tekmovanje v balinanju. Udeležilo se ga je več kot 200 tekmovalcev in spremljevalcev iz 20 vzgojno varstvenih zavodov in ustanov iz cele Slovenije.

Balinanje je med  najbolj priljubljenimi  dejavnostmi med 
osebami  z motnjami v duševnem razvoju.  Foto: Alenka Tratnik
Balinanje je med najbolj priljubljenimi dejavnostmi med osebami z motnjami v duševnem razvoju.  Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Udeleženci so se pomerili v ekipnem tekmovanju, posamezniki tudi v bližanju, tekmovanja pa so potekala na baliniščih v Palah in na Planini. Gostiteljem so priskočili na pomoč v balinarskih sekcijah ajdovskega društva invalidov in društva upokojencev, v balinarskih klubih Hubelj in Petrič Planina ter prostovoljci iz OŠ Šturje. Da je tekmovanje v Ajdovščini, ni naključje, je uvodoma povedal direktor VDC Ajdovščina Vipava Roman Velikonja, saj so prav v ajdovskem VDC začeli z balinarskimi turnirji in navdušenje nad balinanjem razširili v druge vzgojno varstvene zavode.

Zdaj je balinanje med najbolj priljubljenimi dejavnostmi in tudi po mnenju stroke ena od primernejših športnih aktivnosti za osebe z motnjami v duševnem razvoju in z drugimi primanjkljaji. Sodi pa tudi med športe specialne olimpijade. Slovenski balinarji so na letošnjih svetovnih igrah SO osvojili dve zlati in eno srebrno medaljo. Udeležencem letošnjega turnirja so čim boljše rezultate zaželeli podpredsednica Specialne olimpijade Slovenije Tanja Princes, predsednica Zveze Sožitje Katja Vadnjal in ajdovski župan Tadej Beočanin.

AT


Najbolj brano