Ne bodo se več “tepli” za parkirišča

V centru Tolmina ne bi smelo biti več težav zaradi premalo parkirnih mest. Na Brajdi avtomobile že sprejema delno urejeno parkirišče, ki ga bodo še razširili in asfaltirali. Na njem je prostora za 105 avtomobilov, prostor bo tudi za avtobuse in avtodome.

Makadamsko parkirišče že sprejema avtomobile, prostora je več kot dovolj. Foto: Neva Blazetič
Makadamsko parkirišče že sprejema avtomobile, prostora je več kot dovolj. Foto: Neva Blazetič

TOLMIN > Po rušenju barak, v katerih sta po potresu 1976 med drugim domovali občinska uprava in upravna enota, zadnja leta pa Posoški razvojni center, se je odprl velik prostor, ki naj bi kmalu dobil urejeno podobo.

Parkirišče, ki je še makadamsko, se že polni. Ko ga bodo asfaltirali, bodo na njem zarisali 105 parkirnih mest. Pet jih bodo namenili gibalno oviranim osebam. Predvideni sta tudi dve parkirni mesti za avtobuse in tri mesta za avtodome s priključki za oskrbo. Zanje doslej ni bilo prostora na voljo. Celotno infrastrukturo so zasnovali tako, da bodo prizorišče po potrebi spremenili v prireditveni prostor z vodo in elektriko. Za parkirna mesta uporabniki ne bodo plačevali.

Ko so se Tolminci odločali za parkirišče, so hkrati sklenili, naj se na prostoru dovoli tudi gradnja, če bi se morebiti pojavil investitor z zelo atraktivno idejo.

Na parkirišče, ki je sicer v centru Tolmina, hkrati pa nekoliko odmaknjeno in s ceste ni vidno, se bo treba še privaditi. Tudi usmerjevalne table bo treba postaviti, da ga prišleki ne bodo spregledali. Upati je, da bodo kmalu spremenili tudi problematični dostop skozi nevarno križišče pri občinski stavbi. Načrti za prenovo so izrisani, kdaj bodo na državni cesti začeli delati, pa je zavito v meglo.

Ko bo parkirišče na Brajdi urejeno, se bo režim parkiranja na zdajšnjem osrednjem pri občinski upravi spremenil. Tam bodo vsa parkirna mesta plačljiva, le prva ura bo brezplačna.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano