Ne bo več treba gledati na svojo uro

Na nekaterih avtobusnih postajališčih v Novi Gorici, Šempetru in Vrtojbi po novem stojijo prikazovalniki predvidnega prihoda avtobusa na postajališče. “Vidni” so tudi preko spleta.

Na nekaterih postajališčih zdaj ni več nujno potreben vozni 
red, da se ve, kdaj od tam odpelje naslednji avtobus.  Foto: Leo Caharija
Na nekaterih postajališčih zdaj ni več nujno potreben vozni red, da se ve, kdaj od tam odpelje naslednji avtobus.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA >Elektronske table, kakršne so že marsikje običajne, od preteklega tedna tudi uporabnikom novogoriško-šempetrskega javnega prometa povedo, čez koliko časa bo na posamezno postajališče pripeljal naslednji avtobus. V Novi Gorici je šest takih naprav, poleg para na Erjavčevi ulici v strogem središču mesta sta še dve napravi pri Grčni ter po ena na postajališčih na Cankarjevi oziroma Lavričevi ulici. Postavili so jih zgolj na postajališča z nadstreški. V sosednji šempetrski občini pa so se odločili za večja, samostoječa prikazovalnika in ju postavili na Trg Ivana Roba ter enega ob postajališče ob glavni cesti v središču Vrtojbe.

Mestna občina Nova Gorica in Občina Šempeter-Vrtojba, ki skupaj zagotavljata prevoze z mestnimi avtobusi, pa sta v tem projektu, za katerega računata na izdatno, 85-odstotno sofinanciranje iz spodbud EU za čezmejno sodelovanje z Italijo, dobili celoten sistem za elektronsko sledenje ter obveščanje potnikov v javnem potniškem prometu. Ta med drugim omogoča sledenje neposredno podatkom na prikazovalnikih preko spleta, torej udobno od doma, podobno pa je obvestila ter napovedi odhodov in prihodov avtobusov možno spremljati (tudi za mobilne naprave) na portalu https://minasplus.e-karta.si/info/avrigo.

AS


Najbolj brano