Ne bo se zavleklo

Kot kaže, se bo za to, da bi njihovi avtobusi vozili po ulicah Nove Gorice in Šempetra, potegovalo več podjetij. Mestna občina je zato podaljšala razpis za izbiro koncesionarja.

Pretehtana izbira ponudnika bo omogočila bolj kakovosten 
mestni avtobusni promet, menijo v občinski upravi.  Foto: Mitja Marussig
Pretehtana izbira ponudnika bo omogočila bolj kakovosten mestni avtobusni promet, menijo v občinski upravi.  Foto: Mitja Marussig

NOVA GORICA > Na Goriškem je bilo nekako samoumevno, da je za avtobusne prevoze skrbel najprej Avtopromet Gorica, nato pa Avrigo. Temu je koncesijska pogodba potekla že 1. julija lani, a mu jo je novogoriška občina podaljšala. Z izbiro novega koncesionarja bodo namreč temeljito prevetrili mestni potniški promet, spremenili nekatere linije in uvedli nove ter posodobili vozni red.

Razpis, ki je bil objavljen v začetku novembra, bi se moral izteči 23. decembra, a so se na občini odločili, da ga bodo podaljšali še za mesec dni, in sicer do 26. januarja. “Eden od potencialnih ponudnikov je predlagal podaljšanje zaradi priprave kvalitetnejše ponudbe, s čimer ni nič narobe, saj gre za relativno zahteven razpis. Predvsem pa je tudi občini v interesu, da pridobi čim več konkurenčnih ponudb,” je pojasnila načelnica oddelka za gospodarstvo in gospodarske javne službe Martina Remec Pečenko.

Koncesija za mestni potniški promet med Novo Gorico in Šempetrom za okolico je torej dovolj zanimiva. da se bo zanjo potegovalo več podjetij. “Na samo izvajanje javne službe pa podaljšanje nima posebnega vpliva oziroma posledic,” še pojasnjuje načelnica.

MM


Najbolj brano