Navijači pričakali najboljšo smučarko v zgodovini Goriške (foto)

Danes zvečer so po dolgi vožnji iz švicarskega St. Moritza navijači sedme slalomistke sveta, članice SK Gorica Ane Bucik, dočakali svojo junakinjo v domačih krajih.

Ana Bucik Foto: Igor Mušič
Ana Bucik Foto: Igor Mušič

ŠEMPETER > Njen glavni pokrovitelj, šempetrsko podjetje Spintec, ji je priredil sprejem, na katerem je Ani Bucik roko stisnilo približno dvesto ljubiteljev smučanja. Ob starših, učitelju smučanja Marku in nekdanji plesalki Katji, sta bila posebej vesela klubska trenerja Žiga Cigoj in Borut Furlan, ki sta verjela, da bo nekoč zvezda. Direktor glavnega pokrovitelja Goran Miškulin je povedal, da si ni mislil, da bo Ana ime podjetja že letos ponesla med elito in v družbo globalnih gospodarskih gigantov. Med prvimi je Bucikovo objel tudi kondicijski trener, nekdaj odlični atlet Renato Srebrnič. Ana je za sedmo mesto med svetovno elito prejela med drugim leseno odličje, za še boljše ravnotežje paket slack line in za prijetnejše trenutke med maratonskimi vožnjami s kombijem vrhunske glasbene slušalke.

Najboljši primorski alpski smučarki vseh časov sta čestitala tudi župan občine Šempeter Vrtojba Milan Turk in novogoriška podžupanja Ana Zavrtanik Ugrin. V torek bo izvrstno s mučarko sprejel tudi župan njene rodne Nove Gorice Matej Arčon, po tem pa bo odšla na naslednje tekme svetovnega pokala.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano