Naval na Pipistrel

Po objavah v medijih, da bodo v Pipistrelu januarja zaposlili 15 novih sodelavcev, so ajdovsko podjetje zasule prošnje za zaposlitev. “Naval je nepredstavljiv. Samo ob koncu tedna smo v dveh dneh prejeli 220 prošenj,” pojasnjujejo v Pipistrelu.

Zaposlenim v Pipistrelu, ki so si v zadnjih dneh lanskega leta 
ogledali nastajajočo proizvodno halo na goriškem letališču, 
se bo do konca januarja pridružilo 15 novih sodelavcev. Foto: Nace Novak
Zaposlenim v Pipistrelu, ki so si v zadnjih dneh lanskega leta ogledali nastajajočo proizvodno halo na goriškem letališču, se bo do konca januarja pridružilo 15 novih sodelavcev. Foto: Nace Novak

AJDOVŠČINA >Prvi mož družbe Pipistrel Ivo Boscarol je ob zaključku lanskega leta, v katerem so imeli v Sloveniji in Italiji približno 15 milijonov evrov skupnih prihodkov - letos naj bi ti zrasli na okrog 20 milijonov evrov - napovedal, da bodo januarja v Sloveniji zaposlili 15 ljudi. Z aprilom naj bi zaposlili še dodatnih 15 do 20 oseb za delo v novi proizvodni hali na goriškem letališču v Italiji, kjer načrtujejo maja začeti s sestavljanjem prvih letal, proti koncu leta pa še podobno število.

Takrat je povedal tudi, da so za delo onkraj meje, v Italiji, prejeli predvsem prošnje z italijanske strani meje. Teh je bilo okrog 800, iz Slovenije pa jih je prišlo okrog 75. Po objavi v medijih, da nameravajo januarja zaposliti 15 novih delavcev, pa jih je zasul plaz prošenj z vseh koncev naše države.

Že prejšnji teden so na sedežu družbe v Ajdovščini vsak dan prejeli nekaj deset prošenj za zaposlitev.

Najkasneje do konca januarja nameravajo pri priznanem proizvajalcu ultra lahkih letal, ki si v bodoče veliko obeta od rastočega trga letal na električni pogon, zaposliti proizvodnega pilota, tri osebe za končno montažo letal in dva delavca za pripravo in odpremo letal. Poleg omenjenih pa še človeka za pripravo dokumentacije in spremljanje dobav do končne lokacije, dva delavca za pripravo in vgradnjo elektroskopov, nekoga za pripravo in servis motorjev, zaposlenega v skladišču, oddelku kakovosti, vhodni kontroli materiala, nabavi in prodaji rezervnih delov.

“Ljudje vedo, da imajo naši zaposleni dobre pogoje za delo, da prejemajo dobro plačo in to redno, da so poleg tega tudi nagrajeni za inovativnost in podobno. Vedo tudi, da puščamo zaposlenim več svobode in ustvarjalnosti, kot v katerem drugem delovnem kolektivu,” je na vprašanje, kako si razlagajo tak naval, odgovorila Taja Boscarol, predstavnica za stike z javnostmi v Pipistrelu.

Pojasnila je še, da glede na velik odziv po objavah v medijih za omenjena delovna mesta ne bo uradnega razpisa.

“Prepričani smo, da bomo na podlagi tega navala prošenj dobili dovolj dobrega kadra,” je še pojasnila.

NACE NOVAK


Najbolj brano