Nasilju rečejo “ne”

V prostorih skupnostnega centra v Bidovčevi ulici je Šent odprl informacijsko-svetovalno pisarno za pomoč žrtvam nasilja, ki je doslej na severnem Primorskem ni bilo.

V skupnostnem centru je Šent odprl tudi pisarno za pomoč 
žrtvam nasilja.  Foto: Mitja Marussig
V skupnostnem centru je Šent odprl tudi pisarno za pomoč žrtvam nasilja.  Foto: Mitja Marussig

NOVA GORICA > Program pisarne je namenjen vsem z izkušnjo psihičnega, fizičnega, ekonomskega nasilja in nasilja na delovnem mestu. “Žrtvam nasilja pomagamo z individualnimi in razbremenilni razgovori ter s svetovanjem, začeli smo tudi s skupino za samopomoč, ki se že sestaja vsakih 14 dni in se še oblikuje. Obenem žrtve nasilja tudi spremljamo, denimo k zdravniku, odvetniku, na CSD, jih skušamo usmeriti k institucijam, ki bi lahko pomagale, in jim pri tem stojimo ob strani. Ključno je opolnomočenje, žrtvam nasilja skušamo vliti moči, da zberejo pogum, da izstopijo iz kroga nasilja,” pojasnjuje Edina Kovač Cvetko, ki vodi pisarno. Pomoč nudijo tudi na terenu in po telefonu, e-pošti, dejavni so na socialnih omrežjih.

Pisarna je odprta med delavniki med 9. in 15. uro, ob četrtkih med 12.00 in 18.30, dosegljivi so na telefonski številki 031 371 992 oziroma e-pošti svetovalnica.ng@sent.si. Informacijsko-svetovalna pisarna je edina na severnem Primorskem, do sedaj te vrste pomoči v regiji ni bilo. Njihova pomoč je anonimna, zaupna in brezplačna.

MM


Najbolj brano