Namesto Furlana bi občina Pintarja

Mestna občina Nova Gorica je kot delničar Hita zahtevala razširitev dnevnega reda skupščine. Delničarji bodo tako obravnavali tudi predlog, da Marina Furlana, ki je kot predstavnik lokalne skupnosti nedavno podal odstopno izjavo, v nadzornem svetu zamenja Marjan Pintar, direktor družbe Soške elektrarne.

Marjan Pintar
Marjan Pintar 

NOVA GORICA > V družbi Hit so zahtevo za razširitev dnevnega reda skupščine, ki bo 19. junija, že upoštevali.

Dnevni red so tako razširili s predlogom, da po odstopni izjavi Marina Furlana, ki je kot predstavnik lokalne skupnosti v nadzornem svetu temu tudi predsedoval, skupščina za prihodnja štiri leta za člana nadzornega sveta imenuje Marjana Pintarja. “Ima bogate izkušnje s področja vodenja gospodarskih družb in javnih zavodov ter s področja pravnih, ekonomskih in kadrovskih zadev,” so o Pintarju, diplomiranemu pravniku, zapisali v obrazložitvi. Zdaj je direktor Soških elektrarn, pred tem pa je vodil novogoriški zdravstveni dom.

10. junija se bo iztekel tudi mandat članoma nadzornega sveta Miranu Lampretu in Nadi Drobne Popović. Skupščina bo tako obravnavala tudi predloga, da Lampreta, ki je predstavnik Kada v nadzornem svetu, zamenja Gregor Bajraktarević, Nado Drobne Popovićevo kot predstavnico SDH pa Andrej Jernejčič.

“Ko bo nadzorni svet spet v polni zasedbi, bo po poslovniku nadzornega sveta prvo sejo sklical in začel njegov najstarejši član. Na njej bodo izvolili predsednika nadzornega sveta in njegovega namestnika,” so sporočili iz uprave družbe.

Skupščina se bo seznanila tudi z letnim poročilom družbe in skupine Hit za lansko leto. Delničarji bodo odločali o uporabi bilančnega dobička, ki je lani znašal slabe tri milijone evrov ter o o sklenitvi pogodbe o udeležbi delavcev pri dobičku.

NACE NOVAK


Najbolj brano