Največ so dali za Svobodo

Kulturno društvo Svoboda iz Deskel je letos prejelo največji, približno desetodstotni delež zneska, s katerim je Občina Kanal sofinancirala dejavnosti različnih društev. Prejemnic je bilo 89, nekatere so dobile le dobrega stotaka.

 Foto: Susana Vera
Foto: Susana Vera

KANAL > Od 222.441 evra, kolikor jih je občina letos razdelila med 89 raznovrstnih društev, ki so se prijavila na ustrezne razpise za sofinanciranje njihovih dejavnosti, je največ, 62.536 evrov, šlo za podpiranje športa. Nekaj manj, 56.775 evrov, so v Kanalu namenili ljubiteljskemu kulturnemu udejstvovanju, 30.182 pa paketu “drugih dejavnosti”. S slabimi 28 tisočaki, dobrimi 21 ter natanko 24 pa so podprli turistična društva, humanitarna in večje prireditve.

Desklansko kulturno društvo Svoboda, v okviru katerega delujejo tudi pihalni orkester, mladinska gledališka skupina in knjižnica v Desklah, je prejelo največ od vseh, in sicer 23.845 evrov. Del denarja mu je nanesla priprava srečanja godb na pihala, glavnino je prejelo na razpisu za podporo kulturi. Drugo mesto je na tej lestvici zasedel Klub kanalske mladine. Lepih 15.557 evrov je pridobil na štirih od šestih razpisov. S po slabimi 13 tisočaki, natančneje z 12.792 oziroma 12.664 evrov, si bron med vsemi društvi delita Športni twirling klub iz Deskel in Odbojkarski klub Salonit iz Kanala. Pomoč občine so si oboji zagotovili le s potegovanji za kos pogače za spodbujanju športa, enako kot je na ta način OK Neptun prejel 9571 evrov.

Tudi na račun večjih dogodkov, in sicer dirk z osli v Levpi, skokov z mosta v Kanalu, praznika kostanja v Ligu in kulturnih dni na Kambreškem, je v blagajne tamkajšnjim turističnih društev iz občinske priteklo vsakemu po osem do deset tisočakov. Podoben znesek, 8487 evrov, je zbralo športno društvo iz Avč, še 33 drugih organizacij pa je pri Občini Kanal dobilo vsaj tisočaka. “Na dnu” pa jih je pet z dotacijami po med zgolj sto in 200 evri. AS


Najbolj brano