Najboljša slovenska pivovarja: Pelicon in Reservoir Dogs

Dva slovenska bloga, ki se ukvarjata s promocijo kakovostnega slovenskega piva, sta razglasila najboljše slovenske pivovarje in njihove najboljše pivske zvarke. Na prvem in drugem mestu se izmenjujejo Primorci, in sicer Novogoričani Reservoir Dogs, ki sicer varijo pivo v Ajdovščini, ter ajdovska mikropivovarna Pelicon.

Ekipa Reservoir Dogs (levo) na festivalu mikropivovarjev v 
Kopru in duo Pelicon (desno) Matej Pelicon in Anita Lozar.
Ekipa Reservoir Dogs (levo) na festivalu mikropivovarjev v Kopru in duo Pelicon (desno) Matej Pelicon in Anita Lozar. 

AJDOVŠČINA > Pivopis.si, ki se med drugim ukvarja tudi z izobraževalnimi tečaji o varjenju piva in o kulturi pitja piva nasploh, je za najboljše slovensko pivo leta 2015 razglasil 3rd Pill iz mikropivovarne Pelicon, na drugem mestu je Starvation od Reservoir Dogs, na tretjem mestu pa je mikropivovarna Mali grad z njihovim Pale aleom. Najboljša pivovarna leta 2015 po njihovem izboru pa je Reservoir Dogs, druga je ajdovska Pelicon, tretja Mali grad iz Kamnika.

Lani je pivovarna Pelicon na Pivopisu prav tako s 3rd Pillom že osvojila naziv najboljšega pivskega zvarka.

Po izboru Pivomana pa je naziv najboljše slovenske pivovarne leta 2015 osvojil Pelicon. “Pri izboru smo poskušali upoštevati več faktorjev, začenši s kvaliteto piva, ki ga proizvajajo. Temu smo seveda dodali še število različnih piv, ki so jih uspeli zvariti, čim večjo raznolikost pri stilih piva, ter seveda nek splošen vtis pivovarne. Seveda je ta izbor spet popolnoma subjektiven, toda med vsemi našimi pivovarji smo tako izbrali enega, ki je na nas letos napravil največji vtis. Naslov najboljše pivovarne leta 2015 si je tako prislužila ajdovska Pivovarna Pelicon, ki nas je s svojimi premnogimi zvarki letos res razvajala in navduševala,” so zapisali na svoji spletni strani.

Več o pivovarni Pelicon lahko preberete: Ajdovsko pivo na vrhu

O Reservoir Dogs pa smo pisali: Pivo, ki udari kot dober komad

BP


Najbolj brano