Naj ima tudi mesto svoj poseben dan

V pomlajenem vodstvu Krajevne skupnosti Nova Gorica so zadovoljni s potekom in obiskom sobotnega Goriškega dne, ko se je v mestnem središču od jutra do večera ves čas nekaj dogajalo.

V centru mesta se je ves čas kaj dogajalo. Nova ekipa KS  Nova Gorica si prizadeva, da bi 
Goriški dan sčasoma postal nepogrešljiv del junijskega dogajanja.   Foto: Nace Novak
V centru mesta se je ves čas kaj dogajalo. Nova ekipa KS Nova Gorica si prizadeva, da bi Goriški dan sčasoma postal nepogrešljiv del junijskega dogajanja.  Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > “Z obiskom smo zadovoljni. Resda je naša prireditev sovpadla s praznikom češenj, kar je pomenilo kakšnega obiskovalca manj, a 13. junij je dan, ko je bil postavljen temeljni kamen za prvi ruski blok v mestu, in zato je za nas pomemben,” je povedal predsednik KS Nova Gorica Gregor Humar.

Dodal je še, da so krajevni praznik do zdaj pripravili že večkrat, novo vodstvo krajevne skupnosti pa bi rado poskrbelo za večjo prepoznavnost dogodka.

Od čistilne akcije do eksperimentov

Že v petek so v okviru Goriškega dne otroci čistili okolico goriških vrtcev. V soboto se je po jutranji telovadbi za vse generacije začela čistilna akcija, ki se je je udeležilo približno trideset prebivalcev, pripravljenih prispevati nekaj svojega časa za lepši videz mesta.

V okviru Goriškega dne je potekalo tudi regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa. Na rolkarskem poligonu so člani ŠD Raketa otrokom predstavljali osnove rolkanja, v Borovem gozdičku so se odvijale športne igre, E-Hiša je poskrbela za eksperimentalnico in podobno.

Radi bi, da meščani praznik vzamejo za svojega

Zvečer so se začele na Bevkovem trgu predstavitve ŠD Twist, plesnih, akrobatskih in folklornih skupin. Zbrane je nagovorila tudi udeleženka mladinske delovne brigade leta 1947, ki je spregovorila o tem, kako so začeli graditi mesto.

Dogajanje se je zaključilo s koncertom skupine Ana Pupedan. Ker si v vodstvu KS želijo, da bi se krajani čimbolj vključevali v ta praznik in ga vzeli za svojega, razmišljajo o tem, da bi že za prihodnje leto Novogoričane povabili, naj sodelujejo z idejami pri oblikovanju programa Goriškega dne. Tudi sicer na prenovljeni spletni strani pričakujejo pobude in pripombe krajanov, ki jih bodo obravnavali in se potrudili dobiti rešitve oziroma odgovore.

NACE NOVAK


Najbolj brano