Nagrada za Teo Leban

Direktorica Varstveno delovnega centra Nova Gorica Tea Leban je na slavnostni podelitvi nagrad in priznanj za delo na področju socialnega varstva prejela letošnjo nagrado za izstopajoče kvalitetno in strokovno delo v zadnjih petih letih.

Tea Leban Foto: Leo Caharija
Tea Leban Foto: Leo Caharija

BRDO PRI KRANJU, NOVA GORICA > V obrazložitvi so na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pojasnili, da je Varstveno delovni center (VDC) Nova Gorica, ki ga Tea Leban vodi od leta 2006, zaradi izjemnih uspehov v kratkem času delovanja pridobil velik ugled na lokalnem in širšem območju Slovenije.

Pod njenim vodstvom je bil poleg programa socialno varstvene oskrbe in zdravstvene nege v celoti izpeljan tudi program dolgotrajne rehabilitacije za osebe po pridobljenih možganskih poškodbah ter pobolnišnična nega. Zaslužna je tudi za vzpostavitev in odprtje enote v Novi Gorici - Goriški center.

“Prav karizmatičnost in neizmerna energija Tee Leban je družbo prepričala, da je VDC zaupanja vreden izvajalec, ki obvlada izvajanje storitev za uporabnike v najtežjih stanjih. Z njeno vztrajnostjo, strokovnostjo in vodenjem se je v VDC Nova Gorica izoblikoval strokovni tim na zelo visokem nivoju, ki dosega zavidanja vredne rezultate,” še piše v obrazložitvi sklepa o podelitvi nagrade. NN


Najbolj brano