Nagrada tudi za dvorec

Tudi letos so v akciji Ogledalo mojega okolja podelili nagrade za najlepše urejene objekte in njihove okolice na območju turističnih društev Nova Gorica, Šempeter-Vrtojba in Solkan.

Nagradili so  74 šolarjev, med drugim tudi iz  Šempetra pri Gorici. Foto: Ambrož Sardoč
Nagradili so 74 šolarjev, med drugim tudi iz Šempetra pri Gorici. Foto: Ambrož Sardoč

VRTOJBA > Komisija je ocenjevala zunanji videz 23 vrtcev in šol, 15 turističnih agencij, 12 bencinskih servisov, 85 gostinskih lokalov, 110 trgovin, 50 malih in srednje velikih podjetij, 45 poslovnih in ostalih stavb ter okoli sto spomenikov in obeležij. Priznanja za urejen videz so podelili vrtcu Hiša otrok Frančiška Sedeja, dvorcu Coronini v Šempetru, spomeniku NOB v Solkanu, cerkvi Kristusa odrešenika, lokaloma Solkanska klet in Vrtnica, črpalki MOL v Rožni Dolini, trgovini Ardesko v Šempetru in kavarni Dolce vita v zabavišču Perla. Nagradili so tudi 74 otrok iz goriških in dveh zamejskih osnovnih šol, ki so v likovnem natečaju risali najbolj urejeno stavbo v svojem okolju.

Organizatorji so prejeli tudi 12 predlogov za podelitev osata, namenjenega najbolj zanemarjenim objektom oziroma javno dostopnim točkam. “Pripeli” so ga na nekdanjo prodajalno Diamond v Novi Gorici, ki je prazna že dalj časa. To naj bi bila spodbuda lastnikom, da kaj spremenijo, ki pa ne zaleže nujno. Dokaz sta že “nagrajeni” železniški postajališči v Solkanu in Šempetru, ki ostajata neurejeni, ugotavljajo v društvih. NR


Najbolj brano