Načrte so presegli za nekaj odstotkov

V zimski sezoni so v Smučarskem centru Cerkno našteli dobrih 90.000 obiskovalcev in 87 dni obratovanja naprav. Kot pravijo upravljavci iz Hotela Cerkno je to bolje, kot so načrtovali. Sedaj se osredotočajo na pripravo poletnega programa.

Restavracija Alpska perla  na vrhu Črnega vrha bo središče raznovrstnega dogajanja tudi v  
poletni sezoni.  Foto: Saša Dragoš
Restavracija Alpska perla na vrhu Črnega vrha bo središče raznovrstnega dogajanja tudi v poletni sezoni.  Foto: Saša Dragoš

NOVAKI > Nekaj sto smučarjev je v nedeljo sklenilo sezono v Smučarskem centru Cerkno. Čeprav z 87 obratovalnimi dnevi ta ni trajala tako dolgo, kot bi si Hotel Cerkno želel, so z rezultati zadovoljni.

Obetajo si pozitiven izkupiček

Dobrih 90.000 smučarjev namreč pomeni nekaj odstotkov višji obisk kot pred dvema letoma, ko se je prejšnja večletna kriza začela umikati. “Kot veste, smo imeli lani katastrofalno sezono zaradi žledu in tudi sicer slabih vremenskih pogojev za smuko. Zato smo rezultate načrtovali glede na sezono pred to. Načrtovano smo presegli za nekaj odstotkov. Čeprav končnih finančnih rezultatov še nimamo, si obetamo pozitiven izkupiček,” je povedal vodja hotelske komercialne službe Matjaž Kosmač.

Prihajajo celo iz Maroka

Med gosti so prevladovali domači, hrvaški in madžarski smučarji. “Veselimo se opaznega porasta gostov iz ostalih evropskih držav, tudi iz Rusije in celo iz Maroka. To je dober obet za prihodnje. Tudi za poletno sezono, ki jo že načrtujemo in jo bomo začeli 13. junija,” pravi Kosmač.

Novost v poletni ponudbi, v kateri stavijo predvsem na kulinariko v priljubljeni restavraciji Alpska perla in možnosti pohodov na Črni vrh, bo kolesarski park. “Urejali ga bomo postopno. Del tras imamo že urejenih, saj je lani in bo letos znova pri nas potekalo državno kolesarsko prvenstvo v spustu. Želimo pa urediti trase za kolesarjenje, ki bodo primerne za vso družino. Vse ne bodo nared letos, a naš cilj je z leti postati prepoznaven kolesarski center,” si obeta Kosmač.

Tudi poleti večje organizirane prireditve

Obiskovalce bo poleti pričakal raznovrsten kulturno zabavni prireditveni program. “Tega pravkar pripravljamo, a že zimska sezona je potrdila, da organizirano dogajanje privlači. Na koncertu s Severino se je na smučišču sredi marca, denimo, zbralo okrog 3000 obiskovalcev. Obisk pa je bil le malo manjši ob manj znanih glasbenih gostih,” je optimističen Kosmač.

Prihodnji teden pričakujejo še razglasitev najboljših slovenskih smučišč. Ne upajo si napovedati, ali bodo potrdili dosedanji štirikratni naziv najboljšega smučišča med največjimi v Sloveniji. Prav gotovo pa jim ne bo ušel naziv družinam prijaznega smučišča, saj so bili med sezono deležni številnih pohval smučarjev za urejenost prog, varnost na njih in ponudbo.

SAŠA DRAGOŠ


Najbolj brano