Na telovadbi še gneča

Ajdovska občina bo letos ob dokončanju novega kompleksa največje osnovne šole v občini poskrbela za nujno širitev v OŠ Šturje. V prizidku bo šest učilnic in trije kabineti. V telovadnici pa bo še vedno gneča.

V prizidku k OŠ Šturje bo šest učilnic in trije kabineti.  Foto: Alenka Tratnik
V prizidku k OŠ Šturje bo šest učilnic in trije kabineti.  Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Ajdovski svetniki so pred prazniki potrdili izhodišča za dozidavo Osnovne šole Šturje, po načrtih naj bi pouk v novem delu stekel že z novim šolskim letom, naložba pa bo po predračunu stala približno 700.000 evrov. V prizidku ob vzhodnem krilu šole bo na 655 kvadratnih metrih prostora za šest učilnic, po dve v vsakem nadstropju, in za tri kabinete. Avtorji zasnove so predvideli, da bo novi del ohranil enovito podobo šolskega kompleksa. Projektno dokumentacijo ureja ajdovsko podjetje ACMA, občina bo izvajalca del z razpisom poiskala najkasneje v marcu.

Zaposleni v OŠ Šturje, pa tudi učenci in starši so zadovoljni, da se je občina zavzela za rešitev prostorske stiske. Šola je bila grajena za 14 oddelkov, vendar se je že kmalu po odprtju v letu 2007 izkazalo, da je prostorov premalo, saj se je število učencev iz šolskega okoliša stalno povečevalo. S predelavami kabinetov in učilnic so sicer pridobili dve dodatni učilnici, a po predvidevanjih bi že v prihodnjem šolskem letu spet zmanjkalo prostora, čez dve leti pa bi potrebovali že 20 učilnic.

“Šest novih učilnic s kabineti pomeni za nas, posebej pa za kakovost izobraževalnega dela, veliko pridobitev. V zadnjih letih in še vsaj v naslednjih treh se ne povečuje le število oddelkov, ampak predvsem število otrok,” pojasnjuje ravnateljica šole Lea Vidmar

“Z novimi prostori bodo učenci od 1. do 5. razreda dobili svoje učilnice, razbremenile pa se bodo učilnice za predmetni pouk, v katerih so bili zaradi pomanjkanja prostora sedaj učenci od 3. do 5. razreda. Glede na do sedaj znane podatke o številu rojstev otrok v našem šolskem okolišu, bi morale nove učilnice zadostovati vsaj za prihodnjih nekaj let,” dodaja.

Težave s prostorsko stisko bodo po njenih besedah ostale pri uporabi telovadnice, saj je število ur športa preveliko, da bi jo lahko uporabljali vsi učenci.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano