Na razpis za upravljanjem s smučiščem na Kaninu le ena prijava

Na javni razpis za upravljanje žičniških naprav na smučišču Kanin so na Občini Bovec prejeli le eno ponudbo. To je poslalo podjetje Strokovne gorske storitve iz Ljubljane, so povedali na Občini Bovec. Družba je bila v poslovni register vpisana 30. septembra letos, njen lastnik pa je družba Pas Grau Internacional iz Andore.

Na javni razpis za upravljanje žičniških naprav na smučišču 
Kanin so na Občini Bovec prejeli le eno ponudbo.  Foto: Občina Bovec
Na javni razpis za upravljanje žičniških naprav na smučišču Kanin so na Občini Bovec prejeli le eno ponudbo.  Foto: Občina Bovec

BOVEC > Občina Bovec bo koncesijo za upravljanje s kaninskim smučiščem podelila za 10 let z možnostjo podaljšanja. Koncesija bo zajemala krožno kabinsko žičnico Kanin, sedežnice Skripi, Prevala in Graben ter ostalo infrastrukturo, kot so prostori za blagajne, skladišča in restavracija.

Na bovški občini bodo prijavo sedaj pregledali, če ustreza vsem postavljenim pogojem iz razpisa. Prijavitelji morajo med drugim imeti veljavno registracijo za opravljanje žičniške dejavnosti, strokovno usposobljene kadre, ki izpolnjujejo pogoje po predpisih, ki urejajo delovanje žičniških naprav, in vsaj eno referenco na področju upravljanja smučišč in obratovanja žičniških naprav na visokogorskih smučiščih iz zadnjih petih let.

Pripraviti morajo tudi elaborat o opravljanju dejavnosti z vidika kadrov, organizacije dela, financ in razvoja.

Smučišče na Kaninu ne obratuje od januarja 2013, ko je prišlo do nesreče na krožni kabinski žičnici, in sicer se je snela gondolska vrv, zaradi česar sta na tleh pristali dve kabini, poškodovanih pa ni bilo. Junija tistega leta je v stečaj šla družba ATC Kanin, ki je upravljala s smučiščem.

Po več neuspešnih dražbah je julija lani naprave prevzela Občina Bovec, v korist katere sta se premoženju odpovedala upnika Hit in Heta Asset Resolution. Projekt sanacije smučišča je nato podprlo tudi gospodarsko ministrstvo, in sicer je zagotovilo 5,9 milijona evrov, od česar je bilo na voljo 3,8 milijona evrov iz evropskega sklada za regionalni razvoj.

Stekla je obnova kabinske žičnice, katere ponovni zagon je bil sprva predviden že za lansko zimo, a je na dela deloma vplivalo vreme, deloma pa prepočasna dobava delov, tako da so žičnico znova zagnali v začetku septembra letos. Ta mesec so izvedli tudi obremenitveni test na vlečnicah Skripi in Prevala ter napovedali, da se bo to zimo na Kaninu ponovno smučalo.

STA


Najbolj brano