Na ogled 1100 malih pisanih “pevk”

Še jutri si je v Biotehniški šoli v Šempetru mogoče ogledati 1100 izključno v zaprtih prostorih vzgojenih ptic 128 slovenskih rejcev, ki so jih na Goriško prinesli na 24. državno prvenstvo. Prireja ga Društvo za varstvo in vzgojo ptic Nova Gorica.

Še jutri si je v Biotehniški šoli v Šempetru moč ogledati 1100 
izključno v zaprtih prostorih vzgojenih ptic.  Foto: Ambrož Sardoč
Še jutri si je v Biotehniški šoli v Šempetru moč ogledati 1100 izključno v zaprtih prostorih vzgojenih ptic.  Foto: Ambrož Sardoč

ŠEMPETER > V četrtek in petek je bilo na programu ocenjevanje, pri čemer je komisija pozorna na posebne znake ptice, intenzivnost barv, operjenost, tako imenovani lipokrom, obliko, držo in vtis. Podeli največ tri nagrade za vsako zastopano skupino ptic, pri čemer so že samčki in samičke iste vrste, na primer, ločeni skupini.

V Šempetru je bilo slednjih 252, najbolj zastopana vrsta so bili kanarčki in papige, nagrajenih pa je bilo okoli 350 ptic.

Danes so štiridnevno prireditev nadaljevali z razstavo in tudi jutri bo tako, in sicer od 8. do 14. ure. Prvenstveni namen reje ptic v Sloveniji so prav tekmovanja, saj pri nas prodaja ni dovoljena.

AS


Najbolj brano