Na mivki bodo igrali odbojko

Vitalna in kmetijsko močna vas Zatolmin postaja vse bolj urejena. Velik objekt na začetku naselja bo z novo streho dobil lepšo podobo, upati je, da bodo polepšali tudi fasado. Na igrišču načrtujejo ureditev območja z igrali za najmlajše in igrišče za odbojko na mivki. Pot proti dva kilometra oddaljenemu Tolminu bo z dokončanjem pločnika varnejša.

Upati je, da bo velika stavba poleg nove strehe dobila tudi 
lepšo fasado.  Foto: Neva Blazetič
Upati je, da bo velika stavba poleg nove strehe dobila tudi lepšo fasado.  Foto: Neva Blazetič

ZATOLMIN > Ker streha na velikem objektu, v katerem so priljubljeno gostišče, dve stanovanji, prostori krajevne skupnosti in poslovni prostor, zamaka, je bilo treba ukrepati. Solastniki objekta jo bodo zamenjali, dogovori o denarnem prispevku vpletenih še potekajo. Krajevna skupnost Zatolmin ima v objektu samo še sedemodstotni delež, pravi predsednica Jerneja Pavšič Štrukelj. V minulih letih so dele stavbe, v kateri je bila nekoč velika dvorana, v kateri so organizirali odmevne glasbene dogodke, postopoma prodajali.

Krajevna skupnost ima v njej samo še večji prostor za pripravo različnih delavnic in pisarno. Tudi mladina se tam ne druži več, ker si ureja prostore v objektu na bližjem športnem igrišču. Kot pravi Pavšičeva, ni še nič dogovorjenega o morebitni ureditvi fasade. Bi bilo pa dobro, če bi za to naložbo vsi vpleteni zbrali denar. S tem bi objekt, ki vsaj delno na zunaj deluje precej zanemarjeno, dobil lepo podobo, kar bi veselilo domačine in množice turistov, ki se mimo vozijo proti najbolj oblegani turistični točki Tolminska korita.

Že pred časom je občina skupaj z lastnikom gostišča pred tem objektom razširila parkirišča. Z zamenjavami zemljišč so na sprehajalni poti med Tolminom in Zatolminom zgradili pločnik, v kratkem bodo dokončali še zadnjih več kot sto metrov in ga navezali na pločnik ob Gregorčičevi ulici.

Odprto pa ostaja vprašanje širitve ceste iz Zatolmina proti oblegani naravni znamenitosti Tolminska korita in tamkajšnjem gostišču. Po ozki cesti v poletni sezoni vozijo turistični avtobusi in množica avtomobilov, kar je za domačine moteče in nevarno. To pa je zalogaj, s katerim se bo slej ko prej morala soočiti občina.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano