Na meji med Novo Gorico in Gorico odpirajo CARINArnico

Stavba na meji, v kateri so še pred desetletjem bivali cariniki, bo z današnjim odprtjem dobila drugačen pomen. Novo Gorico in Gorico bo povezala v enoten kulturni prostor za različne prireditve. Uradno bodo CARINArnico odprli danes med 19. in 21. uro.

Novo Gorico in Gorico bo Carinarnica povezala v enoten 
kulturni prostor za različne prireditve.  Foto: Mitja Marussig
Novo Gorico in Gorico bo Carinarnica povezala v enoten kulturni prostor za različne prireditve.  Foto: Mitja Marussig

NOVA GORICA > CARINArnica - bivak urbane kulture je združenje petih goriških kulturnih organizacij, ki med seboj združuje ljubitelje kulture in družbenih dinamik skupnega brezmejnega prostora sobivanja, je za STA povedala koordinatorka dogajanja v CARINArnici Mojca Čorkovič.

Društvo primorskih arhitektov bo v okviru otvoritve objekta CARINArnice, danes izvedlo dva dogodka: Urbani voden sprehod ob meji, ki se bo začel ob 16. uri, ter postavitev manjše razstave z naslovom Prehodi - v iskanju mesta.

Združenje petih novogoriških organizacij je hkrati preplet literarnih, družbenih, scenskih, filmskih, multimedijskih in prostorskih navdušencev. Prostore je obnovila Mestna občina Nova Gorica, ki jih bo danes predala v uporabo.

"Vsebine, ki jih bomo izvajali v CARINArnici, so preplet raznih predstavitev, literarnih večerov, multimedijskih predstavitev, umetniških instalacij, performansov in fotografskih razstav. Vsako društvo bo pripravljalo svoje dejavnosti, vendar se bomo pogosto, tako kot na današnjem odprtju, povezovali in poskrbeli za povezovanje različnih umetnikov z obeh strani meje in tudi širše," je povedala Čorkovičeva.

Že v oktobru se bo v CARINArnici ustavil Klubski maraton, napovedana sta tudi dva literarna večera, pripravljajo razstavo in glasbeni performans.

STA

Preberite še:

Na meji umetnost in “šverc”


Najbolj brano