Na dražbi prodali za slabih 50.000 evrov nekdanjega premoženja Primorja

V Ajdovščini so danes pripravili štiri dražbe, na katerih so prodajali premoženje nekdanjega gradbenega podjetja Primorja v stečaju. Novega lastnika so našle tri manjše parcele v Luciji in Ajdovščini v skupni vrednosti nekaj manj kot 50.000 evrov, za nekdanjo stavbo ekonomskega področja pa ni bilo zanimanja.

Po stečaju ajdovskega gradbenega podjetja Primorje junija 
2012 je stečajni upravitelj začel prodajati premoženje. Največ 
zanimanja je bilo sprva za delovne stroje in ostalo premično 
premoženje, zdaj pa povečini uspešno prodaja tudi nepremičnine. Foto: Leo Caharija
Po stečaju ajdovskega gradbenega podjetja Primorje junija 2012 je stečajni upravitelj začel prodajati premoženje. Največ zanimanja je bilo sprva za delovne stroje in ostalo premično premoženje, zdaj pa povečini uspešno prodaja tudi nepremičnine. Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Zemljišče v Luciji v velikosti 93 kvadratnih metrov je za 10.695 evrov kupila družba družba Interoquatro iz Portoroža.

V Ajdovščini pa so na dražbi prodali le del ponujenih parcel na območju pod ajdovsko obvoznico v velikosti 1643 kvadratnih metrov in zanj od družbe Rokam iz Sežane iztržili 37.888 evrov brez DDV.

Naprodaj so bile tudi druge parcele na tem območju, med drugim tudi tista, na kateri ima družba Hofer vpisano stavbno pravico za 99 let, vendar zanje ni bilo zanimanja.

Prav tako ni bila vplačana varščina za večjo starejšo stavbo s pripadajočim zemljiščem sredi Ajdovščine, v kateri je imelo Primorje nekdaj restavracijo in projektne pisarne. Stečajni upravitelj Rudolf Hramec je na prvi dražbi za to nepremičnino pričakoval 836.520 evrov, premično premoženje v stavbi pa je ocenjeno na dobrih 33.000 evrov in se je prodajalo skupaj z nepremičnino.

Po stečaju ajdovskega gradbenega podjetja Primorje junija 2012 je stečajni upravitelj začel prodajati premoženje. Največ zanimanja je bilo sprva za delovne stroje in ostalo premično premoženje, zdaj pa povečini uspešno prodaja tudi nepremičnine. Za prodano premoženje in najemnine je stečajni upravitelj iztržil že toliko, da je v celoti poplačal prednostne terjatve nekdanjih zaposlenih.

STA


Najbolj brano