Na dražbah prodali del nepremičnin Euroinvesta

Stečajna upraviteljica novogoriškega Euroinvesta Branka Remškar je v sredo in danes na dražbah iskala kupce za nepremičnine na Lokvah, Ozeljanu, Kromberku in stavbno pravico kompleksa Žaršče pri Bovcu. Pri polovici dražb je bila uspešna, neprodane nepremičnine pa bodo počakale na novo priložnost.

Stečajna upraviteljica novogoriškega Euroinvesta Branka 
Remškar je v sredo in danes na dražbah iskala kupce za 
nepremičnine na Lokvah, Ozeljanu, Kromberku in stavbno 
pravico kompleksa Žaršče pri Bovcu. Foto: Leo Caharija
Stečajna upraviteljica novogoriškega Euroinvesta Branka Remškar je v sredo in danes na dražbah iskala kupce za nepremičnine na Lokvah, Ozeljanu, Kromberku in stavbno pravico kompleksa Žaršče pri Bovcu. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Remškarjeva je povedala, da je na dražbi uspela prodati dva paketa nepremičnin na Lokvah. Prvega sestavljajo parcele na začetnem delu naselja, drugega pa parcele, ki se nahajajo na severnem obrobju naselja. S prodajo teh nepremičnin družbe, ki je v stečaju od februarja lani, je zbrala 129.400 evrov.

Danes pa je uspela prodati še sklop stavbnih zemljišč v Ozeljanu, ki skupno merijo 12.545 kvadratnih metrov, zanje pa je iztržila tisoč evrov nad izklicno ceno, ki je znašala dobrih 221.000 evrov. Za ostali dve današnji dražbi ni nihče vplačal varščine.

Ni pa našla kupca za 9000 kvadratnih metrov veliko stavbno zemljišče v Kromberku, stavbno pravico v Žarščah ter dve stavbi s pripadajočim zemljiščem na Lokvah. Kot je pojasnila stečajna upraviteljica, bo način prodaje odvisen od upnikov, po njenem mnenju pa bi bila najbolj primerna prodaja z neobvezujočim zbiranjem ponudb.

V Primorskih novicah pa smo pred časom poročali, da nekdanji delavci Evroinvesta gradnje, ki je tako kot matična družba Euroinvest v stečaju od lanskega februarja, niso dobili izplačanega niti dela svojih terjatev. Stečajni upravitelj Andrej Brezavšček je za naš časnik povedal, da pretežni del premoženja predstavljajo terjatve, teh pa je kar za 1,8 milijona evrov, veliko med njimi je spornih. Vprašljiva je tudi njihova izterljivost.

STA


Najbolj brano