Na bovškem letališču infrastruktura za zaščito in reševanje

Na letališču Bovec bodo danes pred novim Domom zaščite in reševanja slovesno odprli infrastrukturo za namen zaščite in reševanja. Slavnostni govornik bo državni sekretar na ministrstvu za obrambo Miloš Bizjak, so sporočili z Občine Bovec.

Na letališču Bovec bodo danes pred novim Domom zaščite in 
reševanja slovesno odprli infrastrukturo za namen zaščite in 
reševanja. Foto: Leo Caharija
Na letališču Bovec bodo danes pred novim Domom zaščite in reševanja slovesno odprli infrastrukturo za namen zaščite in reševanja. Foto: Leo Caharija

BOVEC > Občina Bovec je z evropskimi sredstvi zgradila večnamenski objekt za potrebe reševanja. Zgrajeno je novo pristajališče za helikopterje TLOF, območje je komunalno urejeno, na novo so zgrajene in asfaltirane vse povezovalne ceste, urejena pa so tudi nova asfaltirana parkirišča.

Infrastrukturo so zgradili v okviru projekta CAN, ki je bil sofinanciran s strani Jadranskega čezmejnega programa IPA 2007-2013. Vrednost projekta CAN je nekaj manj kot 4,5 milijona evrov.

Partnerjem v projektu A3-NET sta se v novem projektu CAN pridružili še pobrateni občini Prijedor in Tarcento. Bovški delež v projektu je dober milijon evrov. Namen projekta je bil predvsem izboljšati infrastrukturo, ki je potrebna za izvajanje nalog civilne zaščite oziroma znotraj te vseh služb za reševanje.

STA


Najbolj brano