Na Novogoriškem statistično manj nasilja v družini, a več prepovedi približevanja

Na Policijski upravi (PU) Nova Gorica ugotavljajo, da je problematika nasilja v družini glede kaznivih dejanj ter glede kršitev javnega reda in miru v prvih štirih mesecih letos statistično v upadu. Hkrati pa so policisti na območju PU Nova Gorica v tem času izrekli več ukrepov prepovedi približevanja kot lani v enakem obdobju.

Na Policijski upravi Nova Gorica ugotavljajo, da je problematika nasilja v družini glede kaznivih dejanj ter glede 
kršitev javnega reda in miru v prvih štirih mesecih letos 
statistično v upadu. Foto: Adriana Buzleta
Na Policijski upravi Nova Gorica ugotavljajo, da je problematika nasilja v družini glede kaznivih dejanj ter glede kršitev javnega reda in miru v prvih štirih mesecih letos statistično v upadu. Foto: Adriana Buzleta

NOVA GORICA > Novogoriški policisti so v prvih štirih mesecih letos obravnavali 36 kršitev zakona o javnem redu in miru, lani v enakem obdobju pa deset več. Obravnavali so tudi 31 kaznivih dejanj z elementi nasilja v družini, medtem ko so lani obravnavali 34 tovrstnih kaznivih dejanj, so sporočili iz PU Nova Gorica.

Ob tem so policisti letos izrekli 17 ukrepov prepovedi približevanja, medtem ko so jih lani v enakem obdobju deset. Prav tako so policisti štirim kršiteljem izrekli globo z izdajo plačilnega naloga zaradi neupoštevanja prepovedi približevanja določeni osebi, kraju ali območju, kar je enako kot v primerljivem obdobju lani.

PU Nova Gorica se glede obravnave nasilja v družini povezuje z okrožnim državnim tožilstvom in centrom za socialno delo, s katerima ima tudi skupne sestanke.

STA


Najbolj brano