Na Goriškem na ogled pasji lepotci

Športni kinološki klub Vrtojba je tudi letos pripravil tradicionalno mednarodno razstavo psov, ki je ena izmed petih v Sloveniji. Na 17. zaporedni prireditvi, ki bo še v nedeljo potekala v Hit Šport centru v Šempetru pri Gorici, bo tokrat na ogled 2180 psov iz 25 držav.

Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ŠEMPETER PRI GORICI > Dogajanje se bo začelo danes ob 9. uri z začetkom ocenjevanja psov, nadaljevalo z defilejem prvakov ob 15.30, od 16. ure dalje pa bodo psi na ogled obiskovalcem s posebno razstavo za pritlikave pasme in kodre. Pse bodo ocenjevali tudi v nedeljo od 9. ure dalje, ki ga bodo zaključili z defilejem prvakov.

V bogatem spremljevalnem programu organizator tokrat izpostavlja predvsem dogodek za otroke, ki bi želeli nastopati s svojimi psi, z naslovom "Otrok in pes".

"To bo letos naša največja prireditev med aktivnostmi našega kluba ter hkrati pomembna in dobrodošla popestritev dogajanja v jesenskih koncih tedna na Goriškem," je v sporočilu za javnost zapisal predsednik Športnega kinološkega kluba Vrtojba Hari Arčon.

Ob tem Arčon še dodaja, da je kakovost razstavljenih psov vsako leto višja, saj 80 odstotkov prijavljenih psov prihaja iz sosednjih držav, med katerimi so na prvem mestu tisti iz Italije.

Med pasmami je prijavljenih največ zlatih prinašalcev, labradorcev, francoskih buldogov, španskih cavalierjev, malih angleških hrtov in bernskih planšarskih psov, seveda pa tudi redkih posameznih psov manj znanih pasem. Na razstavo bo skupno predstavljenih kar 1097 psov.

"Na našo razstavo prihajajo pomembni vzreditelji psov s kakovostnimi pasemskimi psi, ki dvigajo vsebinsko raven razstave," je še povedal Arčon.

STA


Najbolj brano