Mužič: projekti niso ogroženi!

Čeprav se je izbira novega direktorja Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda precej zapletla, pa projekti, ki jih ustanova vodi, nikakor niso ogroženi, trdi župan Franc Mužič. Odločitve o tem, kdo bo naslednja štiri leta na čelu zavoda, pa najbrž ne bo tako hitro, saj so postopek ponovili. Prijave zbirajo ta mesec.

Zaplet z direktorjem zavoda naj ne bi okrnil  turističnih prireditev, prav tako ne projekta Vila 
Vipolže, je prepričan župan Franc Mužič.  Foto: Leo Caharija
Zaplet z direktorjem zavoda naj ne bi okrnil turističnih prireditev, prav tako ne projekta Vila Vipolže, je prepričan župan Franc Mužič.  Foto: Leo Caharija

DOBROVO > Medtem ko je svet zavoda za turizem sredi marca vodenje ustanove za naslednja štiri leta zaupal zdajšnji direktorici Ariani Suhadolnik, je občinski svet, ki na imenovanje daje soglasje, odločil drugače. Omenjena ni dobila podpore, ker je bil izid tajnega glasovanja o tem izenačen. Odtlej so minili slabi trije tedni in svet zavoda je naposled objavil nov razpis za izbiro direktorja zavoda.

Kdo naj bo v.d.?

Kot je pojasnil predsednik tega sveta Matjaž Četrtič, so najprej morali glasovati o ugotovitvi, da izbrana kandidatka ni dobila soglasja občine. Šele ko so to potrdili, so dobili pravno osnovo za ponovitev razpisa. Naslednji korak, ki je čakal člane sveta zavoda, pa je bila izbira vršilca dolžnosti. Kajti zdajšnji direktorici mandat poteče konec meseca. “A med tistimi, ki bi lahko bili na voljo za ta položaj, ni bilo primernega kandidata ali pa niso soglašali, da bi prevzeli te naloge,” je dejal Četrtič.

Zato je svet sklenil poiskati pomoč. Upravi občine in njenemu svetu predlaga, naj podata mnenje o tem, kdo bi bil primeren vršilec dolžnosti, pa naj bo to eden od zaposlenih v ustanovi ali kdo drug. “Svet zavoda sicer zavzema stališče, da bi bilo najbolje to vlogo dati komu od zaposlenih, ker najbolj poznajo delo,” je ob tem dejal Četrtič. Če odštejemo direktorico, so v zavodu trije zaposleni in poleg sodi še vodja turističnega centra.

Po neuradnih informacijah Suhadolnikova ni bila pripravljena prevzeti funkcije vršilke dolžnosti. Kdorkoli bo to postal, pa bo položaj zasedal predvidoma krajši čas, do imenovanja novega direktorja. Razpis za izbiro slednjega so pravkar objavili, prijave sprejemajo do konca maja.

Strokovni svet zavoda za turizem je na pobudo nekaterih svojih članov za včeraj sklical okroglo mizo, na kateri naj bi javno razpravljali o kakovosti delovanja zavoda pod vodstvom Suhadolnikove. A že v ponedeljek so srečanje preklicali, sklicatelj Peter Marinič pa ni obrazložil, zakaj.

Ne sme se zalomiti!

Pa lahko nastale razmere kako škodujejo celo izvedbi prihajajočega Praznika češenj z Briško poroko vred, zlasti pa nadaljevanju projektov, ki jih vodi zavod? Tega si ne smejo niti dovoliti, odgovarja briški župan Franc Mužič. “Ni prijetno in še zmeraj trdim, da je del občinskega sveta ravnal neracionalno. Znašli sem se v položaju, ko moramo delovati izredno. Toda ne sme se zgoditi nič, kar bi negativno vplivalo na zastavljene projekte. Ti niso niti približno ogroženi,” poudarja Mužič in zagotavlja, da bodo vse težave rešili, čeprav to zahteva dodatno delo.

Za bližajočo se največjo turistično prireditev v Brdih se Mužič ne boji, tudi zato, ker je vse že dobro utečeno in so izvajalci znani. Za omenjene projekte, zlasti vilo Vipolže, pa velja podobno. “Tudi iz državnih institucij so me klicali in spraševali, kaj zdaj. Dal sem zagotovila, da bodo stvari tekle naprej. V projekt vile sem vključil direktorico občinske uprave, pomagala bo naša pravnica in nad vsem bom bdel jaz,” pomirja župan.

AMBROŽ SARDOČ


Najbolj brano