Muflon visel na jeklenici

“Domačin ni mogel verjeti svojim očem, ko je tisto novembrsko nedeljo zjutraj pogledal v nebo. Na jasnem modrem nebu je na jeklenici visel muflon,” so o dogodku, ki se je zgodil novembra lani na Tolminskem, na spletni strani lovske družine Ljubinj zapisali lovci.

“Domačin ni mogel verjeti svojim očem, ko je tisto novembrsko nedeljo zjutraj pogledal v nebo. Na jasnem modrem 
nebu je na jeklenici visel muflon,” so  o dogodku, ki se je zgodil 
novembra lani na Tolminskem, na spletni strani lovske 
družine Ljubinj zapisali lovci. Foto: Lovska Družina Ljubinj
“Domačin ni mogel verjeti svojim očem, ko je tisto novembrsko nedeljo zjutraj pogledal v nebo. Na jasnem modrem nebu je na jeklenici visel muflon,” so o dogodku, ki se je zgodil novembra lani na Tolminskem, na spletni strani lovske družine Ljubinj zapisali lovci. Foto: Lovska Družina Ljubinj

TOLMIN > V dolini potoka Zadlaščica so se lovci Lovske družine Ljubinj z lastniki ene od kmetij dogovorili, da bodo njeno okolico kosili, čistili sadno drevje in krmili divjad.

Košenico redno obiskujejo gamsi, jeleni in mufloni. Tja je zašel tudi nesrečni dveletni muflon, ki pa se je z rogom zapel v jeklenico in zdrsnil po jeklenici navzdol. Rog se je zajedel v jeklenico in muflon je obstal nad grapo na sredi jeklenice, so zapisali lovci.

V nedeljo, 15. novembra, je akcijo sprožil lovec Miloš Rutar in poklical starešino Marka Lebana, ki ni mogel verjeti svojim očem. Na sredini grape je visel muflon.

Po pregledu terena in jeklenice sta si bila lovca enakega mnenja, da je najbolje, če staro, zarjavelo in nekoristno jeklenico preprosto odrežeta. Po nekaj potezah z žago je jeklenica popustila in muflon je skupaj z jeklenico padel v gozd na nasprotno pobočje, so zapisali lovci.

Spletno uredništvo


Najbolj brano