Mojstri smukavca spet v kuhinji
Goriška
13. 09. 2016, 16.05
, posodobljeno: 03. 11. 2017, 10.05
Na tekmovanju v kuhanju smukavca, ene od sedmih najznačilnejših jedi Idrijskega in Cerkljanskega, se je sedem ekip pomerilo pod budnim očesom profesorja Jožeta Zalarja.
CERKNO
> Prvo mesto sta odnesli najmlajši “kuharici”, sodelavki Primorskega vala. Lanski zmagovalki iz DLG Stari meh (Lazec), sta se uvrstili na tretje mesto (obe ekipi na fotografiji), mednju pa se je vrinila ekipa iz Reke Pod lipami. Hotel Cerkno, ki tekmovanje organizira in to prastaro jed iz zeljnatih, ohrovtovih in listov druge zelenjave s krompirjem in zabelo ponuja na jedilniku, je z ostalimi ekipami zaostal za mišjo dlako. Je pa njegov sloviti prvi kuhar Tomaž Škvarč Lisjak, tokrat brez kuhalnice, skrbel za dobro vzdušje kuharjev, muzika Pihnfesta pa je to še spodbujala. SD