Mlinotest v devetih mesecih podvojil dobiček

Ajdovska družba Mlinotest je v prvih devetih mesecih po nerevidiranih podatkih ustvarila 36,5 milijona evrov čistih prihodkov iz prodaje, kar je pet odstotkov več kot v enakem obdobju lani, vendar dva odstotka manj od načrtovanih. Dobiček se je v tem obdobju več kot podvojil na 1,1 milijona evrov.

Ajdovska družba Mlinotest je v prvih devetih mesecih po 
nerevidiranih podatkih ustvarila 36,5 milijona evrov čistih 
prihodkov iz prodaje, kar je pet odstotkov več kot v enakem 
obdobju lani, vendar dva odstotka manj od načrtovanih.  Foto: Mlinotest
Ajdovska družba Mlinotest je v prvih devetih mesecih po nerevidiranih podatkih ustvarila 36,5 milijona evrov čistih prihodkov iz prodaje, kar je pet odstotkov več kot v enakem obdobju lani, vendar dva odstotka manj od načrtovanih.  Foto: Mlinotest

AJDOVŠČINA > Celotna skupina Mlinotest, v kateri so poleg matične družbe še štiri odvisne družbe ter skupina Finholding, je med januarjem in septembrom ustvarila 42,8 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je en odstotek več kot v enakem obdobju lani.

Devetmesečni čisti dobiček skupine znaša 841.000 evrov in je 1,3-krat večji od čistega dobička, ustvarjenega v devetih mesecih leta 2015, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Mlinotesta.

V omenjenem obdobju je trajala tudi prevzemna ponudba za Mlinotest, ki jo je skupaj z družbo Vipa Holding in Občino Ajdovščina podala družba Mlino. Trajala je do 31. avgusta, večinski lastniki pa so povečali svoj delež v ajdovski družbi na 77,4 odstotka.

Največji družbenik Mlina je predsednik uprave Mlinotesta David Nabergoj, poleg njega pa so družbeniki še član uprave Danilo Kobal in direktorji različnih področij v ajdovskem podjetju.

STA


Najbolj brano