Mlino po prevzemni ponudbi lastnik 74,5 odstotka Vipe Holdinga

Družba Mlino je v prevzemni ponudbi za Vipo Holding v likvidaciji, ki je trajala do 17. avgusta, pridobila 7811 delnic družbe, kar predstavlja 0,106 odstotka vseh delnic. Mlino ima tako po novem v lasti 74,51-odstotni delež Vipe Holdinga. Prevzem se je sicer nanašal na 20,6 odstotka delnic, za eno pa je Mlino ponujal šest centov.

 Foto: Thierry Monasse
Foto: Thierry Monasse

LJUBLJANA > Prevzemno ponudbo je sprejelo osem delničarjev, izhaja iz obvestila o izidu prevzemne ponudbe, objavljenega v časniku Delo. Vipa Holding v likvidaciji je sicer okoli 48-odstotna lastnica Mlinotesta.

Mlino delnice Vipe Holdinga kupuje, ker je ta pomemben lastnik Mlinotesta. Zaposleni, ki so se zbrali v družbi Mlino, imajo sicer v lasti približno 23 odstotkov Mlinotesta. Lastništvo si želijo okrepiti, zato so v začetku avgusta v skupnem nastopu z Vipo Holdingom in ajdovsko občino objavili prevzemno ponudbo za Mlinotest. Za delnico ponujajo 1,10 evra v denarju, ponudba pa velja do vključno 31. avgusta.

Mlino ima torej v lasti 23,07 odstotka delnic Mlinotesta, skupaj z ajdovsko občino, ki je lastnica 6,20-odstotnega deleža, in 48,01-odstotno lastnico, družbo Vipa Holding v likvidaciji, s katerima deluje usklajeno, pa je njen delež 77,28 odstotka.

STA


Najbolj brano