Mladi učijo starejše

Tolminska Gimnazija je ponovno dokazala, da je tudi v mednarodnem merilu uspešna pri pripravi projektov. Zadnja pohvala prihaja iz Bukarešte, kjer so jih na zaključni konferenci Norveškega finančnega sklada posebej izpostavili.

Branka Hrast  Debeljak na predstavitvi projekta v Bukarešti.
Branka Hrast Debeljak na predstavitvi projekta v Bukarešti. 

TOLMIN, BUKAREŠTA > Projekt Think Global - Act Local je bil kot edini srednješolski izbran za predstavitev na zaključni konferenci petletnega obdobja Norveškega finančnega mehanizma. Tolminski gimnazijci so skupaj s kolegi iz Reyjhavuja ob podpori novogoriške agencije Golea prepričali z znanjem o obnovljivih virih energije. Poleg njihovega so predstavili še sedem projektov s področja univerzitetnega študija.

Ravnateljica Gimnazije Tolmin Branka Hrast Debeljak je poleg rezultatov projekta in izvrstnega sodelovanja s strokovnjaki energetske agencije izpostavila pozitivne učinke projektnega dela na dijake. Mladi so pridobili znanje o obnovljivih virih energije in zavest, da se mora vsakdo zavedati pomena ohranjanje narave in delovati v svojem okolju. To znanje in zavedanje širijo med sovrstniki, v družinskem krogu in v širši javnosti. “Zelo pomembna, a težje merljiva so znanja in spretnosti, ki so jih dijaki pridobili ob svojem projektnem delu. Izboljšali so jezikovne kompetence v tujem jeziku, sposobnost timskega dela in sposobnost uporabe tehnologije ter razvili organizacijske in komunikacijske spretnosti, ki jim bodo koristile pri študiju in karieri,” pravi Branka Hrast Debeljak.NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano