Mladi imajo Sonček radi (foto+video)

Nabito polna dvorana, stotine mladih, ki jih druži ljubezen do košarke, vratolomne vragolije akrobatov, bučno navijanje, športne legende, manjši in večji junaki ... Vse to se je včeraj znova združilo v vrhunec Sončkovega dne - Vikov memorial v Novi Gorici.

Mladi iz devetih držav so se srčno borili pod košema.  Foto: Leo Caharija
Mladi iz devetih držav so se srčno borili pod košema.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Skrivnost, da v Novo Gorico decembra pride približno 2000 mladih košarkarjev iz desetih držav, športne legende, številni gostje, je preprosta: ljubezen do košarke, do dela z mladimi in požrtvovalnost ekipe in podpornikov ŠD Sonček, ki ga vsa leta vodi neumorni Miran Franko. Navdušenje, ki je spretno prepleteno s strokovnim delom, zaradi katerega je Sončkov dan (ki pravzaprav traja ves teden) obvezen del decembrskega dogajanja.

Mladi se sicer že od srede podijo za oranžno žogo, na Goriškem pa ostajajo še tri dni, včerajšnji spektakel pod koši osrednje športne dvorane v mestu pa je bil kot običajno češnjica na torti. Tekma, v kateri so se pomerili v dve ekipi pomešani mladi iz vseh sodelujočih držav, je bila okvir, okrog katerega so Sončki nizali dinamičen program - od vragolij akrobatske skupine Dunk Kings, plesalcev GO breakers in gimanstičarjev TVD Partizan Renče, pa nastopov telovadcev, tekmovanja v prostih metih pa tja do bučnega navijanja, humornega vložka “superprašička” in trmasto nagajivega košarkarskega zajca ...

Kako cenjena je prireditev Sončkov dan, vedno znova pokažejo legende, ki se odzovejo vabilu in pridejo v Novo Gorico, na primer zlata generacija jugoslovanskih in slovenskih košarkarjev. Med tistimi, ki bolj ali manj nikoli ne zamudijo druženja na dogodkih ŠD Sonček, je vedno tudi olimpionik Miro Cerar, naš najuspešnejši telovadec, ambasador fair playa in tudi sicer veliki in dolgoletni podpornik društva in njegovih dejavnosti.

Včeraj so ga presenetili in mu podelili priznanje Sončkov junak za njegovo požrtvovalno pomoč in podporo. Pokal za Vikov memorial pa je ostal na Goriškem, saj je šel v roke Jerneja Bolčine iz KK Ajdovščina.

MITJA MARUSSIG

Dogajanje na Sončkovem dnevu smo ujeli tudi v spodnji videoposnetek. Avtor: Leo Caharija


Najbolj brano