Misijonar Danilo Lisjak o Afriki, vojnah in miru

V kulturnem domu se jutri začenja nova sezona pogovornega cikla Potohodci. Prvi gost bo misijonar Danilo Lisjak, po rodu iz Vipavske doline, ki že več kot 30 let dela v Afriki.

Danilo Lisjak v svojem misijonu v Ugandi.
Danilo Lisjak v svojem misijonu v Ugandi.  

NOVA GORICA > Kulturni dom Nova Gorica začenja drugo sezono Potohodcev, cikla, zasnovanega tako, da se odziva na aktualna dogajanja, dileme in izzive.

Letošnji prvi večer je posvečen Danilu Lisjaku, misijonarju iz naših krajev, ki je že 30 let predan Afriki. “Skupaj z njim bomo obudili svetle, pa tudi manj svetle prizore njegovega življenja med prebivalci Konga, Ruande, Burundija in Ugande. Lepota Afrike, odprtost njenih prebivalcev in uspehi pri skrbi za najranljivejše skupine so zaznamovali njegovo delo, večkrat trdo preizkušano z naravnimi katastrofami in vojno,” so napovedali v Kulturnem domu.

Skrbnica programa Polona Abram poudarja, da se bo pogovor, obogaten s fotografskim gradivom in dokumentarnimi posnetki Iva Sakside, usmeril predvsem k temam, ki zaznamujejo sodobni svet, poln velikanskih nasprotij in razlik med revnimi bogatimi.

Poleg Lisjaka bodo na odru tudi njegovi sopotniki in prijatelji: Stane Kerin, direktor Misijonskega središča Slovenije, Jožica Ličen iz Škofijska Karitas Koper in Jurij Paljk, novinar in urednik časopisa Novi glas. NR


Najbolj brano