Minuta molka za žrtvi v Izoli

Zdravnice in zdravniki, medicinske sestre in medicinski tehniki, fizioterapevti, reševalci, drugi zaposleni v splošni bolnišnici in novogoriškem zdravstvenem domu ter predstavnik policije so se včeraj zbrali pred urgentnim centrom v Šempetru.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

ŠEMPETER > S prižigom svečke in minuto molka so se poklonili spominu na zdravnika Luisa Guillerma Martineza Bustamanteja in policista Iva Žnidarčiča, žrtvi ponedeljkovega strelskega pohoda v izolski bolnišnici.

Sporočili so, da jim ni vseeno za kolega, policista, njuni družini, za bolnike, ki iščejo pomoč znotraj njihovih ustanov, pa tudi za zaposlene, ki delajo v zdravstvenih domovih, bolnišnicah in ambulantah oziroma vse uslužbence, ki se pri svojem delu srečujejo s “takšnimi in drugačnimi” posamezniki.

“Danes vsi zaposleni v zdravstvu enotno sporočamo, da nasilja v naših ustanovah ne bomo tolerirali,” je povedala Polona Campolunghi Pegan iz ZD Nova Gorica. Poudarila je še, da zaposleni v zdravstvu delajo po svojih najboljših močeh, z veseljem, požrtvovalnostjo in entuziazmom, velikokrat pa tudi v nemogočih razmerah, izgoreli, izčrpani in nezadovoljni, ker bi si želeli, da stvari potekajo drugače.

AO


Najbolj brano