Milijonska sedmica je bila vplačana v Rožni Dolini

“A res? Pri nas je bila vplačana?” so se včeraj čudili zaposleni na Petrolovem bencinskem servisu v Rožni Dolini, ko smo jim povedali, da je prav pri njih nekdo vplačal zmagovito kombinacijo za milijonsko sedmico. “Mogoče pa se bo oglasil in nas nagradil,” so se pošalili.

Na Petrolovem bencinskem servisu v Rožni Dolini  je bil 
vplačan loterijski listek za sedmico, vredno dober milijon 
evrov. Foto: Leo Caharija
Na Petrolovem bencinskem servisu v Rožni Dolini je bil vplačan loterijski listek za sedmico, vredno dober milijon evrov. Foto: Leo Caharija

ROŽNA DOLINA > “Slišal sem, da je bil zmagovalni listek vplačan v Novi Gorici, nisem si mislil, da je bil tukaj pri nas. Sem pa zelo vesel, da smo nekomu prinesli srečo,” je po veseli novici povedal eden od zaposlenih. “Pa ravno tokrat nisem igral,” je v šali pripomnil drugi.

Nato so se začela ugibanja, kdo bi lahko do srede do 18. ure prodal zmagovalni listek in kdo bi lahko bil srečnež, ki je zadel milijon, natančneje 1,177.942,19 evra. A niso prinesla sadov. “Lahko je bil tudi Italijan, saj tukaj kupujejo loterijske listke tudi sosedje,” je modroval eden od prodajalcev, ob tem pa pristavil, da nekatere stranke vplačajo tudi 50 ali celo 100 evrov, da bi imele več možnosti za zmago. Višji kot je znesek, bolj ljudje igrajo loto in tudi več vplačujejo.

Kakšne posebej velike loterijske mrzlice v začetku tega tedna, zaradi visokega dobitnega zneska za sedmico, sicer na Petrolovem bencinskem servisu niso opazili. Kdorkoli je že zadel sedmico, bo v žep pospravil dober milijon evrov. Od dobitka bo moral po zakonom o davkih na dobitke pri klasičnih igrah na srečo namreč plačati 15-odstotni davek, ki ga prejme občina stalnega prebivališča dobitnika.

“Mnogi se hvalijo, da bodo nas prodajalce nagradili, če bodo kaj zadeli, a doslej se ni še nihče oglasil s tem namenom,” se pošalijo fantje na bencinskem servisu. Sicer pa večjih dobitkov doslej tam niti bilo. “No, pred leti je nekdo s hitro srečko zadel 10.000 evrov,” se spominjajo zaposleni, ki jim je novica o milijonskem listku polepšala dan oziroma jih nasmejala. “Bilo bi pa res lepo, če bi se srečnež oglasil pri nas in se nam kako zahvalil,” še v šalipristavljajo. ALENKA OŽBOT


Najbolj brano