Metalci so te dni potrojili Tolmin (foto)

Metalci so na metalske počitnice s koncerti začeli postopoma prihajati že sredi minulega tedna, včeraj pa se je v začasni kamp in v apartmaje zgrnila glavnina od vsepovsod. Največji festival daleč naokoli s približno 12.000 gosti bo grmel do sobote, 29. julija.

Dnevna ohladitev v pričakovanju večernih koncertov. Foto: Miha Koron
Dnevna ohladitev v pričakovanju večernih koncertov. Foto: Miha Koron

TOLMIN > Tisi, ki so kupili tedenske karte in tridnevne od danes do srede, so že lahko uživali na koncertih v soboto in včeraj z manjšim številom skupin. Koncerte bodo zaokrožili v petek.

Danes pričakujejo dodaten naval enodnevnih gostov zaradi večernega koncerta glavne letošnje zvezde Marilyna Mansona. Krožijo govorice, da naj bi se zvečer pod velikim odrom morda zbralo kar 20.000 ljudi. Sicer se bo na velikem in manjšem odru zvrstilo približno sto skupin, med njimi so velika metal imena, ki se rada vračajo na Sotočje. Število prebivalcev Tolmina se bo ta teden potrojilo. Tolminci so stare znance v črnem pričakali gostoljubno in pripravljeno. Trgovine so podaljšale nedeljski obratovalni čas, pri vsaki gostilni ali bifeju so postavili dodatne mize.

V logistiko je vpletenih veliko domačinov, ogromno mladih iz vse Slovenije si z začasnim delom zasluži za počitnice ....

Danes se začenja prodaja tedenskih kart z možnostjo brezplačnega kampiranja za domačine. Cena znaša 59 evrov, kar je sicer redna cena enodnevne karte. Je pa med domačini zaznati željo, da bi jim omogočili nakup zgolj dnevne karte za denimo 20 evrov. Mnogi bi zelo radi šli samo na en koncertni večer, da bi videli, kako diha festivalsko mesto znotraj ograje in da bi od blizu slišali metalske “groule”.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano