Messi razveselil malega Reneja, ki se junija podaja tudi na Kredarico

Včeraj je malega Reneja, ki je prestal več operacij na nogah in čigar zgodbo je spremljalo veliko število medijev, zelo razveselil paket fundacije Lea Messija. Rene je namreč od svojega nogometnega idola prejel dres Barcelone z Messijevim podpisom.

Darilo je malega Reneja, ki obožuje nogomet, izjemno 
razveselilo. Tako zelo, da še spi v njem, je na družabnem 
omrežju še zapisala njegova mama. Foto: Vir: Facebook
Darilo je malega Reneja, ki obožuje nogomet, izjemno razveselilo. Tako zelo, da še spi v njem, je na družabnem omrežju še zapisala njegova mama. Foto: Vir: Facebook

RENČE > Darilo je dečka, ki obožuje nogomet, izjemno razveselilo. Tako zelo, da še spi v njem, je na družabnem omrežju še zapisala njegova mama.

Rene po operacijah dobro okreva, nogi sta še vedno popolnoma enako dolgi in ravni, koleno in gleženj lepo gibljiva. To je potrdil tudi dr. Dror Paley v začetku aprila na pregledu v Milanu skupaj z dr. Alexandrom Kirienkom, ki je asistiral pri prvi in najtežji Renejevi operaciji leta 2014, je za spletni portal siol.net povedala Amela Talić.

“Zelo je pohvalil naš trud, rehabilitacijo, motivacijo Reneja, da je v tako kratkem času dosegel tako čudovite rezultate. Pripomnil je, da je to eden najboljših rezultatov nasploh,” je še povedala za siol.net.

Rene zdaj redno plava s podporo lokalnega novogoriškega plavalnega kluba, trenira nogomet z nekdanjim reprezentantom Matejem Mavričem in Simonom Rosičem, ki je selektor malonogometne reprezentance diabetikov, obiskuje različne terapevte v Sloveniji in sodeluje z osebnim fitnes trenerjem Gregorjem Jenkom, ki je družini povedal, da je lahko način rehabilitacije tudi hoja v hrib, zato posledično obiskujejo lokalne hribe, kot so Slavnik, Sabotin, Trstelj, Nanos ... Kmalu načrtujejo večji podvig, in sicer se bodo 18. junija iz Krme podali na Kredarico, če bodo dobili vodnika, tudi na Triglav. Vzpon nosi ime El Rene Camino, saj želijo ozaveščati o fibularni hemimelii in možnostih, ki jih ti pacienti imajo, še dodajajo na siol.netu.

Spletno uredništvo


Najbolj brano