Med razpravo zapustil sejo

Novogoriški mestni svet je včeraj podprl kandidaturo Aleša Markočiča za direktorja gasilske enote.

Aleš Markočič  Foto: Leo Caharija
Aleš Markočič  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Zeleno luč so Markočiču, ki ga je svet zavoda med desetimi prijavljenimi kandidati izbral že pred časom, pred tem prižgali že v Šempetru in Kanalu.

Dosedanji sekretar območne organizacije Rdečega križa je moral na sprehod že med prvim odločanjem o svoji kandidaturi, saj je pri gasilcih dolgoletni predsednik sveta zavoda. Na zrak je moral spet pred dnevi, ko je o njegovi kandidaturi odločala novogoriška komisija za imenovanja in mandatna vprašanja, saj ji predseduje. “Sejo je vodil najstarejši član Stanko Žgavc,” je pojasnil.

Zadnji sprehod ga je čakal včeraj, saj je član mestnega sveta, ki je potrjeval njegovo kandidaturo. “Nisem se le izločil iz razprave in glasovanja, ampak sem se odločil, da zapustim sejo, saj nisem želel, da bi moja prisotnost komurkoli preprečevala, da iskreno pove svoje mnenje,” je povedal.

Skrb je bila odveč. Razprave skoraj ni bilo. Svetniki pa so tudi enotno glasovali za imenovanje. “Vsem bo plačal pijačo,” je hudomušno pripomnil župan Matej Arčon. VH


Najbolj brano