Mahle lastnik 98,8 odstotka Letrike

Družba Mahle Holding Austria je v prevzemni ponudbi za preostale delnice družbe Letrika, ki je trajala od 24. septembra do 22. oktobra, pridobila še 13,76 odstotka delnic, tako da je svoje lastništvo povečala na 98,8 odstotka, kaže danes javno objavljeno obvestilo o izidu prevzemne ponudbe.

Družba Mahle Holding Austria je v prevzemni ponudbi za preostale delnice družbe Letrika pridobila še 13,76 odstotka delnic, tako da je svoje lastništvo povečala na 98,8 odstotka Foto: Leo Caharija
Družba Mahle Holding Austria je v prevzemni ponudbi za preostale delnice družbe Letrika pridobila še 13,76 odstotka delnic, tako da je svoje lastništvo povečala na 98,8 odstotka Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Prevzemno ponudbo je sprejelo 815 delničarjev, ki so imeli v lasti 221.336 delnic Letrike. Mahle ima tako sedaj v lasti skupno 1.589.072 delnic, kar predstavlja 98,80 odstotka vseh delnic družbe. Prevzemnik ugotavlja, da je prevzemna ponudba uspela.

Cena za delnico je znašala 67,10 evra, tako da je Mahle za nekaj manj kot 14 odstotkov delnic odštel še 14,9 milijona evrov.

Mahle je večinski delež Letrike pridobil junija, ko je od konzorcija prodajalcev, med katerimi so bili Modra zavarovalnica, NLB, SDH, DUTB in Triglav skladi, po ceni 67,10 evra za delnico kupil nekaj manj kot 54 odstotkov delnic. Delež je nato povečeval, med drugim je 20-odstotni delež pridobil od Kolektorja, ki se je sprva potegoval za prevzem Letrike.

Letrika je pomemben proizvajalec zaganjalnikov, alternatorjev ter električnih pogonskih in mehatronskih sistemov. Skupno v skupini zaposluje več kot 2600 ljudi, okoli 97 odstotkov proizvodnje pa izvozi.

Glede na podatke s spletne strani družbe so njihovi kupci so največji globalni proizvajalci kmetijske in gradbene mehanizacije, različnih delovnih strojev in transportnih sredstev, vključno z avtomobilsko industrijo in industrijo plovil. Njihovi glavni trgi so trgi zahodne Evrope in ZDA, vse pomembnejši pa postajajo tudi trgi v razvoju in države BRIK, navajajo.

STA


Najbolj brano