Maestrala ne bodo prodali za vsako ceno

“Naši družbi v Sarajevu in Črni gori poslujeta pozitivno in nad načrti. Ob takem poslovanju prodaš samo, če je cena prava. Tudi v dogovoru z bankami prodaja ni nujen pogoj,” je o poskusu prodaje Hitovih hčerinskih družb na tujem povedal predsednik Hitove uprave Dimitrij Piciga.

Neuradno naj bi za Resort Maestral v Črni gori s hotelom, igralnico in zasebno plažo vladalo kar nekaj zanimanja Foto: Arhiv Hit D.D.
Neuradno naj bi za Resort Maestral v Črni gori s hotelom, igralnico in zasebno plažo vladalo kar nekaj zanimanja Foto: Arhiv Hit D.D.

NOVA GORICA > Hit se je za možnost prodaje premoženja odvisnih družb v tujini odločil v skladu s strateškim ciljem postati največji in najmodernejši zabaviščno-igralniški ponudnik v Evropi. Ta predvideva nadaljnji razvoj potenciala Hitovih enot v Sloveniji in razvoj ponudbe spletnega igralništva. Za to pa je ključnega pomena za zagotavljanje dobrega denarnega toka, tudi s pomočjo prodaje naložb in nepremičnin, so pojasnili v Hitovi upravi.

Za čim boljšo izpeljavo prodajnih postopkov se je družba Hit povezala s skupino Alta. V pripravi je razpisna dokumentacija, ki bo omogočila prve stike z zainteresiranimi kupci predvidoma konec avgusta oziroma v septembru.

“O interesu, potencialnih kupcih in ceni v tem trenutku ne želimo špekulirati in ustvarjati nepotrebnega vznemirjanja na trgu. Bistven je podatek, da se Hitove naložbe ne prodajajo za vsako ceno ali pod pritiskom časa,” pojasnjujejo v Hitu.

Dodali so še, da bi bila kupnina namenjena predvsem razdolževanju matične družbe in novim naložbam. V Hitu bi bili zadovoljni, če bi prodajni proces lahko sklenili spomladi prihodnje leto.

Hit Montenegro posluje stabilno in je po desetletnem poslovanju najuspešnejša odvisna družba skupine Hit. V letu 2013 je ustvarila 1,8 milijona evrov dobička pred obdavčitvijo, tudi letos poslujejo po zastavljenih načrtih.

Poleg družbe Hit Montenegro oziroma resorta Maestral, s katerim upravlja, je naprodaj tudi igralniško-zabaviščni center Coloseum club v prestolnici BiH, ki je leta 2013 zabeležil več kot 15-odstotno rast prihodkov in pozitiven izid iz poslovanja, podobno sliko pa ohranja tudi v prvih mesecih letošnjega leta.

NACE NOVAK


Najbolj brano