Lucija Mlinarič bo pospravila kotalke v kot

Najboljša slovenska umetnostna kotalkarica Lucija Mlinarič se je odločila, da bo tudi uradno sklenila svojo tekmovalno športno pot. Mlinaričeva je ob tekmovalnih v zadnjih dveh letih bila še najpomembnejšo bitko svojega življenja, potem ko je leta 2013 pri 25 letih starosti na vrhuncu svoje kariere izvedela, da je zbolela za rakom dojke.

Lucija Mlinarič

 Foto: Leo Caharija
Lucija Mlinarič  Foto: Leo Caharija

RENČE > Kotalkarski klub Renče bo ob priložnosti slovesa njihove najuspešnejše kotalkarice v soboto na domačem kotalkališču pripravil slovesnost, gala večer, ki bo zapolnjen z nastopi najboljših evropskih in svetovnih kotalkarjev - prijateljev in sotekmovalcev Lucije Mlinarič. Svojo udeležbo so napovedali Isabela Genchi in Alberto Peruch, trenutna svetovna mladinska prvaka, Laura Sanchez, Marko Bisciari, Analisa Graziosi, Silvia Lambruschi in Debora Sbei.

Dogodka se bodo udeležili tudi predsednica svetovne kotalkarske zveze Margaret Brooks, predstavnika evropske kotalkarske zveze Marco Fagioli in Teri Sedej, predsednica Zveze kotalkarskih športov Slovenije Breda Marinšek ter drugi pomembni gosti, ki so tako ali drugače vplivali na športno pot Lucije Mlinarič. Najpomembnejši gost dogodka pa bo predsednik države Borut Pahor, so ob tem sporočili iz kluba. Mlinaričeva, ki je premagala zahrbtno bolezen in se po manj kot letu dni prisilnega počitka vrnila v svoj šport, bo ob tem zaplesala svoj zadnji dolgi program.

Dogodek bodo popestrili še Pihalni orkester Vogrsko, Godalni kvartet Nova, Moški pevski zbor Provox s solistko, Valter Rap ter kotalkarji Kotalkarskega kluba Renče. Prireditev z naslovom Na kotalkah spominov in uspeha se bo v soboto začela ob 18. uri, vstop bo prost.

STA


Najbolj brano