Ljudje si bodo oddahnili

Stanovalci Kosovelove ulice v Vipavi, ki je od začetka leta gradbišče, naj bi v teh dneh le zadihali v miru. Na občini obljubljajo, da bodo ulico, ki je bila od januarja zaradi gradnje kanalizacije zaprta za promet, dokončno asfaltirali v nekaj dneh. Če bo le vreme naklonjeno.

Kanalizacija na Kosovelovi je že v tleh, zdaj čakajo na asfalt.  Foto: Alenka Tratnik
Kanalizacija na Kosovelovi je že v tleh, zdaj čakajo na asfalt.  Foto: Alenka Tratnik

VIPAVA >Kdaj bo končno nov asfalt, je vprašanje, ki si ga v zadnjih dneh postavljajo stanovalci Kosovelove ulice v Vipavi.

V prihodnjih dneh bodo pa res končali

Občina je letos v sklopu projekta Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v porečju Vipave v tem delu naselja in na Gradišču pri Vipavi gradila manjkajoči del kanalizacijskega sistema za ločeno odvajanje odpadne in meteorne vode. Kanalizacija je že zgrajena, vključno s hišnimi priključki, pojasnjuje Božidar Lavrenčič iz občinske uprave, preplastitev ulice pa trenutno ovira slabo vreme.

Na občini napovedujejo, da bo ulica dokončno asfaltirana v naslednjih dneh, če bo le vreme primerno. Sicer pa se strinjajo s pripombami stanovalcev, da so dela tekla počasi, in se zavedajo, da je za stanovalci nekaj napornih mesecev.

Vleklo se je, ker je bilo delo zahtevno

Ker je bila ulica prekopana, je bil dostop do stanovanjskih hiš močno oviran, uvedena je bila tudi popolna zapora prometa. Za del stanovalcev je občina sicer uredila nadomestna parkirišča, prestavili so tudi zbiralnico odpadkov.

“Dela so tekla počasi, ker gre za strm in zahteven teren. Ker smo ohranili tudi staro kanalizacijo, je prihajalo do številnih križanj, na tem odseku je veliko starih in novih jaškov. Občina je prisluhnila pobudam stanovalcem in bo ulico v celoti preplastila. Tehnično je šlo za kar zahteven projekt, to je vplivalo tudi na izvedbo in konkretne rešitve,” pojasnjuje Lavrenčič.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano