Ljudem bodo pojasnili vse

Mestna občina bo projekt humanitarnega centra stanovalcem okrog Bidovčeve ulice, ki zbirajo podpise pod peticijo proti centru v svoji soseski, podrobno predstavila. “Za vprašanja smo sicer na voljo že zdaj,” pojasnjuje predstavnica za odnose z javnostmi Mirka Križnič.

Mestna občina ova Gorica Foto: Leo Caharija
Mestna občina ova Gorica Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA >Kot smo pisali, je napoved občine, da bo v Bidovčevi ulici uredila humanitarni center, na noge dvignila del tamkajšnjih stanovalcev, ki so začeli podpisovati peticijo. Doslej naj bi zbrali približno sto podpisov, bojijo pa se, da bo soseska polna klošarjev, narkomanov, odvrženih igel in podobnega. Na občini od namere ne bodo odstopili, saj so prepričani, da je humanitarni center nujno potreben, nenazadnje so nekdanji samski dom Primorja kupili prav s tem namenom.

Ker pa so prepričani, da strahu stanovalcev botruje predvsem pomanjkanje informacij o tem, kaj sploh bo v centru ter kako in kdo ga bo vodil, so včeraj na občinski spletni strani in facebooku o projektu objavili podrobnejše informacije (o vsebinah in načrtih smo sicer podrobno že pisali v ponedeljkovi številki Primorskih novic).

Kot je potrdila predstavnica občine za odnose z javnostmi Mirka Križnič, načrtujejo še podrobnejšo predstavitev za stanovalce omenjene soseske in ostale zainteresirane, na kateri bodo na voljo za vsa vprašanja, pomisleke, dileme ... Kdaj bo predstavitev in v kakšni obliki, bodo določili predvidoma v začetku prihodnjega tedna. “Na občinski upravi pa smo občanom že sedaj na voljo za vprašanja glede programov, ki bodo v humanitarnem centru,” je pojasnila. MM


Najbolj brano