Ljubezen je tako preprosta, da si jo vsak lahko privošči

Tako se glasi ena od misli ustvarjalke iz Črnič z zanimivo življenjsko zgodbo. Nesrečna v stresni službi, obkrožena s slabo voljo in negativnimi mislimi, obremenjena z jezo in občutki krivde, preutrujena in odtujena od svojih najdražjih, se je Katjuša Kosovel pred leti odločila, da tako ne gre več naprej. Preselila se je v Ulico lepih misli.

Katjuša Kosovel
Katjuša Kosovel 

NOVA GORICA, ČRNIČE > “Od nekdaj sem rada pisala, rada sem imela besede in imela sem bogato domišljijo,” o sebi pove Katjuša Kosovel, ki živi v Črničah v Vipavski dolini. “Prijatelji se šalijo, da sem se celo poročila pesniško, saj sem prevzela možev priimek Kosovel,” se nasmehne: “Saj je res vprašanje, katere stvari so v življenju naključne, in kaj se zgodi z namenom.”

Katjuša se je pred leti odločila, da se odpove varnosti in udobju službe ter se v celoti posveti besednemu ustvarjanju. Njeni stran na družabnih omrežjih in spletna stran Ulica lepih misli imata že več kot 41.000 sledilcev in njihovo število nenehno raste. Izdala je dve knjigi misli in pesmi ter se pripravlja na skorajšnji izid tretje. “Začela sem v samozaložbi, kasneje so me nekatere založbe vabile k sodelovanju, a sem se odločila, da jih zavrnem. Prijetno mi je, da imam sama nadzor nad svojimi knjigami, tudi prodajam in odpošiljam jih sama. Ne vem, najbrž bi težko gledala svoje knjige, v katere vlagam toliko srca, kako ležijo na zadnji polici v kakšni knjigarni in jih ponujajo po znižani ceni,” pravi Kosovelova. Del izkupička vedno nameni za dobrodelne namene. Doslej za pomoč zapuščenim živalim, je namreč tudi ljubiteljica psov, odslej pa za projekt botrstvo Zveze prijateljev mladine Moste Polje.

Misli in verzi o odkrivanju sebe, o ljubezni, prijateljstvu, uspehu in medčloveških odnosih so pri občinstvu najbrž priljubljeni predvsem zaradi iskrenosti in neposrednosti, s katerimi jih avtorica zapiše: “Najbolj se veselim odzivov svojih bralcev. Še posebej tistih, s katerimi mi sporočajo, da so jim moje besede pomagale videti dan v lepši luči.”VH


Najbolj brano