Letos še več naših razstavljalcev

Od jutri do nedelje bo goriško sejmišče v znamenju sejma Expomego, na katerem se bo predstavljalo več kot 150 slovenskih in italijanskih razstavljalcev s področja obrti in podjetništva ter gostinstva, turizma in športa. Obiskovalcem bo na voljo tudi mednarodni festival golaža in bogat spremljevalni program.

Število slovenskih razstavljalcev na sejmu Expomego  raste. 
Letos jih bo še več kot lani (na fotografiji). Foto: Nace Novak
Število slovenskih razstavljalcev na sejmu Expomego raste. Letos jih bo še več kot lani (na fotografiji). Foto: Nace Novak

GORICA > Sejem je namenjen predstavitvi različnih izdelkov in storitev ter gostinstva in turizma in je ena od najučinkovitejših in cenovno sprejemljivih oblik promocije, predvsem v lokalnem okolju, pravijo na Območni obrtno-podjetniški zbornici (OOZ) Nova Gorica, ki letos že peto leto zapored sodeluje kot soorganizator sejma z družbo Udine e Gorizia Fiere. “Expomego je primer uspešnega sodelovanja med slovenskimi in italijanskimi institucijami ter priložnost za promocijo slovenskih in italijanskih podjetij širši javnosti. Predvsem je pomembno, da se podjetja, ki razstavljajo, lahko na enem mestu predstavijo slovenskim in italijanskim kupcem,” je povedala Tina Gerbec, direktorica OOZ Nova Gorica, ki je tudi ekskluzivni zastopnik za slovenska podjetja na sejmu Expomego.

Več kot 80 slovenskih razstavljalcev

Sejem bo svoja vrata odprl jutri ob 17. uri. Letos bo na njem še več slovenskih razstavljalcev, največ iz širšega goriškega okolja, pridružujejo pa se jim tudi podjetja iz širšega slovenskega prostora, ki iščejo nove potencialne kupce predvsem med italijanskimi obiskovalci sejma.

Na letošnjem Expomegu se bo predstavilo več kot 40 slovenskih obrtnikov in podjetnikov in prav toliko ponudnikov s področja turizma in gostinstva. Skupaj bodo zasedli več kot tisoč kvadratnih metrov razstavnega prostora v halah A, B in D.

“Med razstavljalci prevladujejo ponudniki stavbnega pohištva, gradbenega materiala, senčil, ograj, lesenih podov in avtomobilske industrije, hala D pa bo namenjena ponudnikom prehrambenih izdelkov, turističnih destinacij, gostinstva, igralništva ter športno-rekreacijskim dejavnostim in dejavnostim za dobro počutje in prosti čas” je še pojasnila direktorica OOZ Nova Gorica.

Na golaž in štrudelj

Takoj po četrtkovi uradni otvoritvi bo OOZ Nova Gorica v sodelovanju z novogoriško občino tudi letos organizirala Goriški dan s pokušino goriških dobrot. V okviru sejemskega dogajanja bo vsak dan potekal tudi Mednarodni festival golaža, letos že peto leto.

V petek ob 17. uri bo tudi konferenca o izvoru štrudlja, vsak dan do nedelje zvečer pa bo sejemsko dogajanje obogateno s spremljevalnim programom; različnimi delavnicami ter nastopi glasbenih in plesnih skupin.

V četrtek in petek bo sejem odprt od 15. do 20. ure, v soboto in nedeljo pa od 10. do 20. ure. Vstop na sejmišče je prost.

NACE NOVAK


Najbolj brano