Letos pet nagrajencev

Novogoriški mestni svet je danes med drugim sklenil, kdo bo ob prazniku septembra prejel letošnje občinske nagrade. Pet jih bo.

Darinko Kozinc (levo) bodo počastili tudi za njeno vodenje 
kluba literatov. Foto: Ambrož Sardoč
Darinko Kozinc (levo) bodo počastili tudi za njeno vodenje kluba literatov. Foto: Ambrož Sardoč

NOVA GORICA > Nagrado Franceta Bevka bosta prejela Darinka Kozinc in David Erik Pipan. Prvi se bodo s tem oddolžili za dolgoletno delo na področju literature, za številne objave, pripravo dogodkov, nastope ter za vodenje Goriškega literarnega kluba, ki med drugim ohranja spomin na Franceta Bevka in Simona Gregorčiča. David Erik Pipan pa bo enako nagrado prejel za svoj prispevek k raziskovanju, preučevanju in promociji ostalin soške fronte na ožjem Goriškem ter njihove prepoznavnosti doma in na na tujem.

Nagrade mestne občine so svetniki sklenili dati kajakašu Nejcu Žnidarčiču za dolgoletne vrhunske, arhitektu Tomažu Vugi in Komornemu zboru Grgar - Nova Gorica. Solkanski kajakaš ima za seboj že leta uspehov v spustu s kajakom na divjih vodah, ki so med drugim prispevali k prepoznavnosti mestne občine. Komorni zbor Grgar bogati ter plemeniti goriški kulturni prostor z okolico, Vugo pa bodo z nagrado počastili za življenjsko delo v urbanizmu, gospodarstvu in za družbeno-politično vlogo.

Hkrati bodo ob občinskem prazniku v začetku septembra izročili še tri plakete, in sicer Aktivu mestnih žena in deklet Goričanke, gradbenemu inženirju Gorazdu Humarju ter pekarni Brumat. AS


Najbolj brano