Letos kar dvojno dobrodelni

Na letošnjem rekordnem 10. festivalu Gora Rocka, ki je zadnji vikend v juniju pritegnil 10.000 obiskovalcev, je ekipa mladih zbrala kar 19.511 evrov, približno deset tisočakov več kot lani. Pred dnevi so denar razdelili med več organizacij in društev.

Prizorišče festivala Gora Rocka bodo urejali, tudi preskrbo z elektriko bodo dopolnili, vse   za lažjo organizacijo v prihodnje   Foto: Matej Petrič
Prizorišče festivala Gora Rocka bodo urejali, tudi preskrbo z elektriko bodo dopolnili, vse za lažjo organizacijo v prihodnje  Foto: Matej Petrič

PRAPETNO BRDO > Na festival Gora Rocka prihaja iz leta v leto več obiskovalcev, ki sredi narave, ob ugodnih cenah in gostoljubju domačinov z zabavo in dobro voljo poskrbijo tudi za dobrodelnost. Letošnji iztržek je bil rekorden.

Zase ne vzamejo niti evra

Organizatorji in društva, ki pomagajo, zase ne vzamejo niti evra. Ko poplačajo ansamble in druge stroške, preostali denar od prodanih kart, hrane in pijače razdelijo v dobrodelne namene. “Projektu Botrstvo Slovenija smo namenili 6000 evrov od skupno 19.511 evrov junijskega iztržka. Ostalo smo na podlagi projektov namenili lokalnim organizacijam in društvom,“ odločitev pojasnjuje vodja organizacijske ekipe Jernej Kenda.

Turistično društvo Šentviška planota je prejelo 3000 evrov za urejanje izvira v Bukovem gaju in za označevanje kolesarskih poti po Planoti. “Glede označevanja kolesarskih poti se dogovarjamo z LTO Sotočje. Upam, da bomo kmalu dobili usmeritve,” se nadeja predsednik društva Aleš Poljak, ki napoveduje novo zgibanko o celoviti ponudbi na planoti.

Parkirišče pri smučišču

KS Šentviška Gora bo s tisoč evri zgradila podporni zid na cesti proti vasi Daber, na Pečinah bodo tisočaka namenili za sanacijo krajevnih poti, na Ponikvah pa bodo z enako vsoto uredili okolico športnega igrišča. Za gasilsko društvo Ponikve - Planota bo šlo 2000 evrov za dokončanje opremljanja pisarne in nakup gasilske opreme. Smučarski skakalni klub Ponikve bo s 1500 evri uredil parkirišče pri smučišču. Športno društvo Šentviška Gora, ki je organizator festivala, pa bo s 3891 evri urejalo infrastrukturo na prireditvenem prostoru za festival Gora Rocka. S 120 evri so vrtcu kupili voziček. “Organizatorji se ob tej priložnosti zahvaljujemo vsem obiskovalcem in podpornikom festivala, ki je v minulih letih zrasel v enega najpomembnejših v Sloveniji. Uspešno zgodbo nadaljujemo. Vstopnice za 11. festival Gora Rocka so že v prodaji,” napoveduje Kenda.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano