Lepši in primernejši

Včeraj je Društvo paraplegikov severne Primorske odprlo nove prostore na Rejčevi ulici v tako imenovanem objektu Močerad.

Dolgo so čakali lepše in bolj ustrezne prostore, včeraj so jih 
uradno odprli.   Foto: Mitja Marussig
Dolgo so čakali lepše in bolj ustrezne prostore, včeraj so jih uradno odprli.  Foto: Mitja Marussig

NOVA GORICA > “Natančno šest let je minilo od podpisa pogodbe o nakupu novih društvenih prostorov,” je uvodoma pojasnil Matej Gruden, novi predsednik društva, ki združuje paraplegike 13 občin severne Primorske. Skoraj 100 kvadratnih metrov velik prostor je bil v tretji gradbeni fazi, zato so ga postopoma obnavljali. Sprva je gradbeni odbor imel nekaj začetniških težav, a je delo nato le steklo, je povedal. Čeprav so varčevali, kjer se je le dalo, in so izbirali najcenejše ponudnike, jim je denarja zmanjkovalo in so morali zaprositi za premostitveni kredit, je dodal. A slednjič so prostore uredili do konca, letos pa so kupili del pohištva in tudi računalnik, ostalo pa preselili iz starih prostorov. Vse skupaj je stalo dobrih 194.000 evrov, veliko večino je prispevala Fundacija invalidskih in humanitarnih organizacij.

“V primerjavi z dosedanjimi so novi prostori lepši in tudi primernejši za opravljanje dejavnosti, ki se izvajajo v okviru društva. Upam, da bodo člani z novimi prostori zadovoljni, jih čim večkrat obiskali in izkoristili vse možnosti uporabe, ki jih ponujajo,” je še povedal Gruden.MM


Najbolj brano